tisdag 6 januari 2009

Tårtinspiration tack!

Förlåt för att jag är en dålig bloggare för tillfället. Jag dricker te, skriver hemtenta och pm och läser en massa böcker. Men ni behöver inte vara oroliga, jag äter fortfarande, och jag ska snart publicera en fikaguide över Uppsala. Och dessutom vankas det snart födelsekalas. Jag och Emil vet dock inte vad vi ska göra för tårtor. Har ni några fina tårtrecept ni vill ha veganiserade? Släng bara hit dem så ska jag se vad jag kan göra. För övrigt så återkommer 2 GRÖNA i vår, datumen är inte spikade än men förmodligen blir det första lördagen i varje månad. Och om det är någon som vill lära sig mer om vegansk matlagning och bakning så får ni hålla utkik här på bloggen. Jag ska nämligen leda en studiecirkel här i Uppsala, mer om det inom kort.

7 kommentarer:

Sanna sa...

Pinocchiotårta. Den kallas ibland för brittatårta, glömmingetårta, margaretatårta... men för mig heter den pinocchiotårta. Den är underbar och ett fint minne från min icke-vegantid. Det är en marängtårta med en sockerkaksbottendel (tror jag!) och en marängdel som lock. När jag ätit den har den varit fylld med lingongrädde eller hallongrädde. Åh... mm. Den saknar jag! Lyckas du veganisera den så får du en puss och min djupaste respekt.

Alice sa...

Jag hade gärna sett att du komponerade ihop den maffigaste chokladtårtan någonsin. Så chokladbrun att man nästan blir mätt vid bara ett ögonkast på den.

Lina sa...

Choklad eller Marsipantårta säger jag. Älskar Prinsesstårtan men eftersom jag är laktosintolerant så ja......
Günterska har också en underbar chokladtråta som skulle vara skojig att se vegansk. Kladdkaka med chokladmouse i med choklad överdrag......

Anonym sa...

Pavlova, mmm... Men maräng, har förstått att det är toksvårt att göra veganskt :( Men du har ju så många fina tårtrecept redan, hade tänkt göra nån av dom nästa vecka när jag tar examen (färdig socionom! :), men min sambo ville hellre ha pannacotta så nu blir det ett gäng sådana istället! Härligt med studiecirkeln, önskar jag bodde närmare :)

Anonym sa...

Budapestrulle! (Eller Budapeststubbe, som det även kallas.) Ja, maräng är väl svårt att veganisera, men något budapetrulle-inspirerat kanske :-)

Sara Rudenmo sa...

Sanna: Pinocciotårta ska jag skriva upp! Har en vän i Usa för tillfället som snart kommer att förse mig med vegansk maräng.

Alice: Det finns två chokladtårtor i mitt receptregister, särskilt moccatårtan smakar mycket choklad. En chokladigare tårta kanske kommer så småningom!

Lina: Jag får ta och gå förbi och titta på den där chokladtårtan på Güntherska, är rätt sugen på att göra minst en moussetårta till kalaset.

Pi: Budapestrulle finns i mitt receptregister.

Anonym sa...

Hjälp, vilket sammanträffande, jag hade precis tänkt jag skulle skriva ett meddelande till veganvraket och fråga om en väldigt god tårta med maräng och sockerkaksbottnar, det var alltså innan jag såg den här frågan och alla kommentarerna. Tänkte "Jag tror den kallas för pinochiotårta, men hos oss har den alltid hetat Kerstins tårta"... Med grädde och hallon minns jag den som himelriket på jorden och jag saknar den från tiden innan veganismen. Tänkte att Sara som är så smart kanske ändå har några tips på det där med maränger. (Det finns att köpa i USA alltså? Men hur är de gjorda?)