lördag 28 april 2007

Ajvarpasta

Om den här rätten hade funnits med i Pia Halls kokbok Vego Paradiso hade den definitivt hamnat under icke-recept-rätter i början av boken, eftersom det knappt behövs recept. Dessutom går det riktigt snabbt att laga och få ingredienser ingår. En perfekt snabblunch med andra ord!



Pasta med ajvar och solrosfrön 1 portion
pasta för 1 person
0,5 dl ajvar relish
0,5 dl havregrädde
1 dl solrosfrön
lite rapsolja
en liten bit purjolök
salt, svartpeppar

Koka pastan. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Mot slutet droppar du i lite olja och strör lite salt över solrosfröna. Om du vill kan du även ha i lite malen chili, det beror på hur stark du vill ha rätten och på hur stark ajvar du använder. Strimla purjolöken fint. Häll av pastavattnet när pastan kokat klart och blanda i ajvar, havregrädde, purjolöken och solrosfrön. Smaka av med salt och svartpeppar.

4 kommentarer:

josefine sa...

åj, ajvar är så himla gott!

kvillekvinnan sa...

älskar din blogg! allt ser så sjukt gott ut, fast ändå enkelt.

anna sa...

efter london blir det kanske engelsk mat, men jag skulle vilja pusha för den italienska polentan, ah sa gott!

Percy sa...

Åh, jag älskar ajvar, och har alla ingredienser (utan purjolök, pga jag tycker inte om den så mycket). Söndagsmat!