torsdag 5 april 2007

Veckans husman

Igår var det husmansonsdag och bruna bönor fanns på vårt bord tillsammans med sojakött, stekt lök och rårivna morötter. Mat kan knappast se mer färglös och tråkig ut (eller jo, fesenjan ser heller inte så festligt ut). Men himlans gott är det! Recept på bruna bönor hittar du på baksidan av bönpaketet. Eller så köper du färdigkokta och smaksätter med lite extra ättiksprit och sirap. Servera med stekt sojakött, exempelvis marinerat i nedanstående marinad.



Soja- och äppelmarinerat sojakött 2 portioner
sojakött för två, helst stora bitar
1 msk soja
1 msk äppelmos
1 tsk rökarom
1-2 vitlöksklyftor
svartpeppar
lite salt

Lägg sojaköttet i hetvatten några minuter. Pressa vitlöken och blanda alla ingredienser till marinaden. Eftersom sojan är rätt salt kan du hålla igen lite på saltet. Låt sojaköttet marinera minst en halvtimme innan stekning. Stek sedan på rätt hög värme tills sojaköttet får fin färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

var hittar man rökarom o vad är det för något egentligen?

Anonym sa...

Rökarom är cancerogent så utelämna det!