torsdag 7 december 2006

Göteborgsvindar i mitt kökI början av veckan trillade den här kokboken in genom brevinkastet. Det är ett trevligt litet häfte fullt av (nåja, ett femtontal iallafall) veganska recept. Som den vilande fanzinist jag är lockas jag av det lekfulla upplägget med flygande skagentoast och japanska knyten under fijiberget omgett av filodegsmoln. Recepten känns nyskapande, eller vad sägs om lapsang-te som smaksättning eller jordnötstryfflar med kikärtor i? Jag trodde dock att det skulle vara fler recept, och rörigheten med olika typsnitt stör mig lite, men den är ändå värd att beställa.

Bläddrandet i kokboken fick mig att vilja göra skagenröra på direkten. Emmas skagenröra liknar den jag alltid brukar göra, förutom att jag hittills aldrig tänkt på att ha tofu i.

Vegansk skagenröra förrätt till 2 personer
100g fast tofu
2 msk vegansk majonnäs
2 msk havregrädde
örtsalt
svartpeppar
½ krm rökarom
1 msk finhackad rödlök
1,5 msk finhackad färsk dill
lite rivet citronskal
lite citronsaft
1,5 msk tångkaviar


Smula tofun. Blanda i resten av ingredienserna. Serveras på toast eller avokadohalva. Garnera med en dillkvist eller lite persilja.

2 kommentarer:

Ubbe sa...

Möjligtvis den vidrigaste röra jag någonsin ätit, vafan håller du på med ??

Stinsen sa...

Ubbe verkar va ngn tragisk arg person som borde skriva av sig ngn annanstans. Hur som helst, jag gjorde den har roran igar med sojagradde. Hur god som helst! Min man som e Aussie at tyvarr upp det mesta hehe.. Tack sa mycket!