tisdag 12 december 2006

Och månadens cyberkock blir...

Ursäkta senheten. Jag har ägnat den senaste veckan åt att lära mig om varför de tyska dialekterna delas in som de gör och och jag har gjort vegetariskt julbord och tillråga på allt har jag skurit mig i tummen. Men, nu är jag tillbaka, expressrättning av tentan gav ett VG, julbordet var mycket uppskattat och tummen läker på väldigt fint.


Låt mig presentera månadens cyberkock, Karin på Ett öppet fönster. Jag måste säga att det var ytterst enkelt att kora månadens vinnare, eftersom det endast var en tapper deltagare som letat sig fram till spisen mitt under årets kanske hektiskaste månad, och komponerat ihop en rätt på grönkål, äpple och apelsin. Grattis Karin! Karins bidrag, kokt fläskkarré med äppelsås, grönkålssallad med valnötter och hennes ädelostfyllda apelsintryfflar är väl värd vinsten, och det dröjer nog inte länge förrän jag veganiserar rätterna, åh, seitanstek eller tofu i äppelsås, jag längtar redan!

För att jag skulle få utnyttja min makt som förra månadens cyberkock och få bestämma litegrann så har jag bland de tre sakerna Karin lagat valt ut den jag tycker verkar absolut godast. Nu äter ju jag varken fläskkarré eller ädelost och minns ärligt talat inte hur det smakar efter nästan åtta års frånvaro från den animaliska gastronomiska världen, men, som den vana receptveganiserande matlagerskan jag är, föll jag direkt för Karins nötter. Så fort jag fick syn på hennes nötjärn i bloggen kom det för mitt inre upp syner på nougatfyllda nötter, nötter med frukt i, nötter med smaksatt marsipan och så vidare. Så fort jag får ett nötjärn i mina händer tänker jag minsann göra mina egna tryffelnötter, kanske med vegansk färskost.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så svårt att veta vem som håller i cyberkocken månad från månad...ville vara med men hittade inte hit förrän nu.

Anonym sa...

åh, så synd. vi får ses i nästa omgång, då jag hoppas alla hittar tillbaka. då är ju julen över också så folk borde ha mer tid över.

Nässelblom och choklad sa...

Grattis till vinnaren! Synd att så få hade tid att vara med den här gången. December är tyvärr en stressig månad. Tack Sara för att du lagt in mig på din lista över bloggar. Jag har inte haft tid att lära mig sådana finesser ännu, men förhoppningsvis lite längr fram. Kul med en veganblogg. Jag äter själv inte kött.

Kinna Jonsson sa...

Grattis till Karin. Jag är ledsen att jag inte hann den här gången, men korv och leverpastej (inte dina favoriter) hade förtur i helgen. Det är lite stressigt så här inför jul. Till nästa gång kommer jag igen.