torsdag 9 augusti 2007

Blåbärskaka

Jag har inte ramlat överbord om nu någon trodde det. Jag har bara inte haft tid att blogga, eller för den delen, haft något särskilt att blogga om. Förrän nu. Blåbärsrisen är fulla av blåbär ute på ön. Jag tillbringade min lediga måndag och tisdag ute i stugan. Paddlade kanot (ett hemmabygge, hyfsat sjöstabil), badade (18-19 grader i vattnet, riktigt varmt!), hoppade från klipporna på Branthäll, spelade kort och läste. Samt bakade blåbärskaka.Blåbärskaka
50 g mjölkfritt margarin
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl havremjölk
3 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölken med margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad mindre långpanna. (Jag vet inte exakt hur stor långpannan till stugans gasolspis är, men mindre än en normalstor långpanna iallafall.) Strö över blåbären och sätt in kakan i ugnen. Grädda i cirka 40-45 minuter. Servera med vaniljsås.

7 kommentarer:

Lina the Great sa...

Hepp hepp, jag slog till och gjorde din blåbärskaka igår.
Smaskens, den påminde om något min mormor gjorde när jag var liten. Någon slags finsk blåbärskaka om jag inte missminner mig. Sådant man glömmer bort när man nästan vart vegan i tio år.

Anonym sa...

Blåbärskakan ser fantastick ut, men det var inte det jag kom hit för att säga egentligen.

Jag och min sambo håller på att byta till vegankost och det går bra än så länge. Igår upptäckte jag att hälsans kök sojakorv inte är vegansk (förstås) vet du någon som är det som du kan rekommendera?

Anonym sa...

Jag hittade hit idag när jag sökte på sojakött och måste bara säga att jag älskar din blogg! Nu ligger du i rss-läsaren :-)

Anonym sa...

Mums! Vilken god kaka! Jag bakade dubbel sats i standard-långpanna och hade med till jobbet idag. Kollegorna (och jag förstås) älskade den!

Thomas sa...

Tack så mycket för dina resept. Jag gjorde n dubbelsats av denna till musikteater föreställningen Frihetsflykten igår. Det gick år fort och var väldigt uppskattat. Äntligen har jag lyckats att baka. Tack!

Anonym sa...

Hej. Kakan smakar bara kraftigt av socker och smulades sönder. Bortkastade blåbär. Jag fick slänga den i komposten.

Findus sa...

What? Använde du havremjölk då? Jag har bakat denna säkert 100 gånger, perfekt varje gång.