söndag 29 juli 2007

Quesadillas

I fredags åt jag och Emil majs- och spenatfyllda quesedillas till våra burritos. Jag hade inte planerat att göra quesadillas, så jag hade ingen ost hemma, men några matskedar sojamjöl fungerade fint som ostersättning.
Quesadilla med majs och spenat 1 st (6 bitar)
2 tortillabröd
2 dl majs
40 g färsk spenat
en liten bit purjolök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk sojamjöl
salt, svartpeppar

Strimla purjolöken fint och hacka vitlöken. Fräs löken mjuk i lite olja. I med spenaten och låt fräsa några minuter. Mixa majskornen och ha i löken. I med sojamjöl, salt och peppar och blanda om. Lägg röran mellan två tortillas och stek den i lite olja några minuter. Vänd efter halva tiden. Låt svalna en aning och skär sedan upp den i sex bitar.

8 kommentarer:

Åsa sa...

Hrm, intressant (men verkar gott!!). Hur funkar sojamjöl som ostersättning? Alltså, jag håller på att lära mig mer av veganmatlagning, eller snarare veganbak :) Mycket svårare att byta ingredienser som ägg, smör och mjölk i bak än att laga mat utan de samma.

Anonym sa...

Det blir lite krämigt och så smakar det lite ostigt, tycker jag. Smör och mjölk är ju väldigt lätt att byta ut, i princip är det ju bara att byta ut till vegetabiliska alternativ. Och det går att komma runt äggen också. Det kommer bli mer vegansk bakning här på bloggen inom en snar framtid.

Anonym sa...

Här är en sajt med en massa tips om hur man ersätter ägg:
http://www.greenoption.org/vegprodukter/agg.html

Anonym sa...

Det ser väldigt gott ut!

lumumma sa...

Å, vad gott. Ska definitivt prova detta! :)

Kajsakarin sa...

Jag förälskade mig också i den vita kattungen när jag var där i somras. Men sonen tyckte bäst om hunden Wilma, även om han fick bära en av kattungarna.

Anonym sa...

det är även skitgott att ha ruccola i quesadillas

Anonym sa...

Provade detta idag! Ända sen du la upp receptet har jag velat testa det. Och nu så! :)Riktigt gott, men nästa gång provar jag att krydda lite mer.