torsdag 13 september 2007

Malmö!

Imorgon åker jag och Emil på minisemester till Malmö. Vi har aldrig varit där och vill nu veta var man hittar den bästa sojalatten, de godaste muffinsen, var det bästa falafelstället ligger, var man kan bunkra upp med roliga ingredienser som är svårtillgängliga i Uppsala etc.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du bara MÅSTE åka till Astrid och aporna (ligger precis vid konserthuset!). De har massor med roliga grejer där. Om du inte har så lätt att få tag på glutenmjöl (för att göra seitan) så finns det att köpa där.

Möllevången har massor av roliga affärer, jag köper tofu för 15 spänn paketet där på Asien Trading.

Dessutom bara MÅSTE ni käka lunch/middag på Vegegården. http://www.vegegarden.com/

Hoppas ni får kul. Jag älskar malmö!

Anonym sa...

Instämmer att du måste uppsöka Astrid och aporna! Vad gäller sojalatte så finns det nu för tiden många upplysta caféer i Malmö men en klassiker är ju Simpan på Simrishamnsgatan (vid Möllevångstorget). De har förresten världens mest ljuvliga macka med avocado och mandelpesto! För smarriga kakor och mackor med marinerad tofu kan man bege sig till Café Glassfabriken på Kristianstadsgatan (också vid Möllan). På "På besök" på Nobelvägen serveras också goda latte och du kan få veganburritos och scones, yum! Supersmarrig falafel inhandlas lämpligen på Falafel nr 1 på Bergsgatan (gissa var? vid Möllan...) där man helt enkelt beställer en veganfalafel och får hummos och tahinisås. På Brogatan har det öppnat en ny restaurang, Govindas tror jag den heter, i Misos gamla lokaler. Har inte varit där själv men bara hört gott om den. För en mean vegansushi går man till Sushido på Föreningsgatan, de lämpar sig dock bäst för avhämtning. Oj inser hur veganvänligt Malmö är nu för tiden! Glöm inte botanisera i alla butiker kring Möllan. I kinabutikerna kan du köpa tofu, tempeh, märkliga såser, mockduck osv och hos araberna inhandlar man smarriga torkade frukter, färska dadlar, nötter, oliver och annat mums. Bättre och billigare än på Sivia och Vaksala! Ha det så kul i Malmö!

Mart sa...

Lyllos er!

Malmös bästa falafelhak ligger på Bergsgatan och heter Jalla Jalla! Falafeln SKA sedan ätas på statyn på Möllevångstorget!

På torget är det frukt-och-grönsaksförsäljning (billigt!) månd-lörd.

Glassfabriken på Kristianstadsgatan (Möllan) har bäst fika och småluncher.

På Grey´s (vid Designtorget) kan du köpa Bac-Os, Vegemite och annat internationellt.

Ha det jättetrevligt! Hälsa havet!

Anonym sa...

Glass på Dolce Sicilia som Björn tipsat om (http://www.vegankrubb.se/?p=155) tycker jag definitivt ska besökas om höstsolen tittar fram.

Anonym sa...

skulle också vilja tips om Barista Cofee brevid victoria teatern , på gåtan . Det är en rättvisemärkt kaffekedja med världens bästa vegan macka och vegan choklad/latte

Anonym sa...

Trevlig resa!
Vad kul med en vegansk blogg! Jag har länkat till dig om det är ok!?

Anonym sa...

bästa falafel-ställena:

falafel-ståndet utanför stadsbibliotekt (10 kr!)

Prinsen Kebab&Falfel, kommer inte ihåg exakt adress, men i näheten av Värnhemstorget

bra fika finns på Glassfabriken, precis som någon skrev här ovan

Viktoria sa...

Mina tips är redan nämnda - Astrid och aporna samt Möllevångstorget (kolla Lisas nya bok!)

Anonym sa...

Instämmer i att Falafel No 1 ÄR nummer ett bland falafelhaken! Och alla härliga butiker på Möllan :) I alla fall för några år sedan kunde man köpa vegansk prinskorv där.

Anonym sa...

Falafalmästaren och Jalla Jalla har även de god falafel. De finns i Möllevångstorgets närhet.