lördag 6 oktober 2007

Jubilieum och handen i ett paket

Ikväll ska jag på 125-årsfest och jag ser fram emot veganbuffé av högsta klass! För övrigt har jag högerhanden i bandage, så matbloggandet kommer antagligen ske lite sporadiskt framöver. Emil kommer stå för större delen av matlagningen men jag hoppas att han kommer laga en del bloggmat.

11 kommentarer:

Mart sa...

Har du varit med om en olycka eller är det den krånglande handleden du opererat? Hoppas du inte har för ont och att syrrorna var trevliga mot dig på sjukhuset!

Anonym sa...

Det är den krånglande handleden som efter nästan ett år nu äntligen har opererats. Och allt gick bra, tror jag.

Mart sa...

så bra. Ta det lugnt och håll handen högt råder syster!

Anonym sa...

Sara,
Varför har du så konstiga länkar på din sida? Som "Serendipisk mat" och "Kärlek, mat och folköl". Det handlar ju om speciesistiska bloggare av gargantuanska dimensioner. Men du kanske bara är vegan för hälsans skull och vill visa på lite bredd i ditt intresse för "mat"? Besynnerligt...

Anonym sa...

Christina: Jag är inte vegan för hälsans skull. De nämnda bloggarna tycker jag är intressanta, inspirerande och de använder sig i många fall av recept som är lätta att veganisera. Därför har jag dem i min länklista.

Anonym sa...

Då kan jag alltså anta att du är vegan på etiska och djurrättsliga grunder, eller? Men om du menar det minsta allvar med att djur ska tillmätas rättigheter känns det inte väldigt märkligt att uppmuntra folk som kränker de rättigheterna på ett så påtagligt sätt, genom att proklamera för att vi ska äta lammhjärta och fläsklägg. Jag tror ju knappast att du skulle ha en länk till en sida som företräder dödsstraff, rasbiologi eller är mot abort för att de även presenterade trevliga inredningstips eller fina marmeladrecept. Så mycket för den etiken...

Mart sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Martina: Jag håller med om att det är tråkigt att människor är så elaka mot varandra OCH andra. Den värsta elakheten måste ju vara den att direkt eller indirekt åsamka någon annan lidande och död. Det snällaste vi människor kan göra måste ju istället vara att uppmärksamma varandra på det massiva lidande och brutala massmord som pågår dagligen och komma med konstruktiv kritik om hur man kan undvika att delta i det. Och du, var lite mer försiktig nästa gång du tänker slänga ur dig att du vill dö. Det finns nämligen 75 miljoner ickemänskliga djur i svensk djurindusti årligen(undantaget fiskarna, då skulle siffran bli ännu mer hårressande) som inte vill annat än leva.

Sara: jag tycker att din blogg är så bra och jag har rekommenderat den kors och tvärs till alla jag känner. Men när jag upptäckte dina speciesistiska länkar kändes det inte lika kul längre. Det är svårt att bortse från att djurs rättigheter hela tiden förminskas och att vi är så vana att se bilder på stympade varelser och kroppsdelar att vi till och med accepterar det i vår uppfattning om mat, även om recepten går att veganisera.
Jag hoppas innerligt att du fortsätter med ditt engagemang och din fina matlagning, men jag hoppas också att du blir lite mer kritisk till människor som genom sin livsstil på ett medvetet sätt förespråkar ett enormt lidande och död.

Mart sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gitto sa...

Det är alltid lika spännande att bli utpekad som djävulens hantlangare!

Och Christina: är man inte fullt så rabiat och fördömande brukar det vara lättare att få gehör för sina åsikter. Om det nu är det du vill alltså, och inte bara att positionera dig som lite bättre än alla andra.

Anonym sa...

Gitto - du får mig att le med ditt: "... och inte bara att positionera dig som lite bättre än alla andra."
nej det är ju just det jag inte vill. och den logiska konsekvensen av det blir att jag inte äter andra. eller bidrar till en industri som är så ohållbar och orättvis att den indirekt gör så att 1 miljard människor lever under svält. en industri som tillika förstör miljön och därmed livsförutsättningarna för mängder av arter på jordklotet. det är ett väldigt enkelt val att göra.
och du, om du känner dig som djävulens hantlangare så får det stå för dig. allt jag har skrivit är att du genom din livsstil förespråkar lidande och död. vilket du ju onekligen också gör. varje dag. 365 dagar om året.