onsdag 21 maj 2008

Fanzine + potatisbullar med kikärter

Grönsakslandet #3 är på gång och temat i detta nummer är bakverk och efterrätter. Det kommer som vanligt finnas en massa bra recept, små texter och roliga intervjuer, men för att bli ännu bättre behöver vi ha din hjälp. Finns det något recept du väldigt gärna skulle vilja ha eller är det något du vill att vi ska undersöka närmre och skriva om? Kommentera gärna!

När man gör fanzine är det bra om man har rejäl mat i magen. Med x antal potatisbullar i kroppen klarar man lätt några timmars fanzineskapande. I ett tidigare fanzine vi gjort hade vi tema potatis, dock utan recept på dessa potatisbullar med kikärter i.Potatisbullar med kikärter 2-3 portioner
6 potatisar
3 dl kokta kikärter (eller 2 dl kokta kikärter + 1 dl rostade kikärter)
0,5 dl sojamjöl
salt, vitpeppar
ev. spiskummin

Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de blir färdigkokta. Häll av vattnet och mixa potatisarna med kikärterna. Blanda i sojamjöl, salt och vitpeppar samt eventuellt spiskummin och forma till ca 8 st 1 cm tjocka, platta bullar. Hetta upp lite mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek potatisbullarna någon minut per sida. Servera med lingonsylt och coleslaw.

Coleslaw med pepparrot 2 portioner
150 g vitkål
1 liten röd lök
0,5 dl veganmajonnäs
en liten skvätt rödvinsvinäger
1 msk riven pepparrot
salt, svartpeppar


Strimla lök och vitkål och blanda det med majonnäs, rödvinsvinäger och pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar.

3 kommentarer:

Andrea sa...

Hurra för nytt nummer!

Något jag undrar lite om är det här med vegansk maräng, fungerar det? Jag har sett en del recept men känner mig skeptisk!

fax sa...

Har i Sydafrika finns det i det tva sarskilda bakverk, som vore kul att lansera i de svenska vegankoken.

Det forsta heter "kaksyster" (koeksuster), och det ar inte bara ett fint namn, de sags vara mycket goda ocksa. Gar det att veganisera tror du? http://cooksister.typepad.com/cook_sister/2004/05/whats_in_a_name.html

Det andra ar Melktert, och verkar vara nagon sorts efterratts-ostkake-omelett-sak: http://allrecipes.com/Recipe/South-African-Melktert-Milk-Tart/Detail.aspx.

Kanske kan det vara nagot, jag vet inte...

Karin sa...

Hur får man tag på detta zine?? Låter mkt spännande!