söndag 19 oktober 2008

3 x grönt: ärter, wasabi och lime

Om du börjar tröttna på hummus (om man nu kan göra det) är detta en röra för dig! Detta är en universalröra att dippa grönsaker eller chips i, att ha på smörgåsen eller att ha som tillbehör till stekt tofu eller olika slags biffar, t.ex. rödbetsbiffar. Grönt är skönt och tre gånger grönt kan inte bli annat än bra.



Grön ärtpuré med wasabi och lime

2 dl gröna ärter
2 msk hackad mandel
1 msk olivolja
2 tsk limesaft
wasabi efter smak
salt, svartpeppar

Mixa alla ingredienser.

8 kommentarer:

Anonym sa...

det låter helt fantastiskt!

Anonym sa...

*BORJAR TROTTNA PA HUMMUS*

Sara Rudenmo sa...

vad finns det annars för röror och pålägg därnere? aubergineröra?

Anonym sa...

Pumpapålägg är väldigt gott! Kärna ur pumpan. Skala och skär den i mindre bitar, på med olja och in i ugnen 175 grader i 30 minuter. Låt svalan och mixa sen med spsikummin, salt och mer olivolja. Väldigt gott och går att frysa också!

Mattias Östergren sa...

Hmm, man tager vad man haver. Det får bli med solrosfrön och pressad apelsin istället.

Mattias Östergren sa...

Okej, det blev officiellt jättegott!

Anonym sa...

hjälp mig, vart får du tag på wasabi?

Anonym sa...

Jag tycker några droppar sesamolja i blev pricken över i!