onsdag 12 november 2008

Soppkalas för tvååringen

Idag fyller min blogg två år och jag hade tänkt mig ett storslaget firande med tårta och ballonger och liknande. Jag känner mig just nu som världens sämsta förälder som knappt uppmärksammar sitt barns födelsedag. Dessutom har jag inte bjudit in en enda människa till födelsedagsmiddagen. Och vad är det som serveras? Jo, en simpel potatissoppa serverad med en svennig ostmacka. Nu är det ju inget som helst fel på soppor, men det känns liksom inte så glittrigt. Jag hade ju tänkt mig ett storslaget firande. Istället sitter jag här med min soppa, ostmacka och dystopisk sopplektyr. Tur att det smakar i alla fall.Potatis- och purjolökssoppa med gula linser 4 portioner
2 purjolökar
5-6 potatisar (500 g)
1 msk mjölkfritt margarin
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl gula linser
salt, nymalen vitpeppar
½ dl havregrädde

Dela purjolökarna och skölj dem väl. Skala potatisen. Strimla löken och skiva potatisen. Hetta upp margarinet i en kastrull och låt lök och potatis fräsa några minuter utan att det tar färg. Slå över vattnet och ha i linser och buljongtärning. Låt soppan koka upp och sedan småkoka i ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och smaka av soppan med salt och nymalen vitpeppar.

6 kommentarer:

Veganbidraget sa...

Gratulerar på bemärkelsedagen! Den ser inte så pjåkig ut soppan. Och Kallocain är ju kanon! Vad kul det var att få anledning att blicka tillbaka i din blogg som varit en stor inspirationskälla för oss. Chili sin carnen från november 2006 verkar fantastiskt fin. Kanske får ta och svänga ihop den till Veganvrakets ära imorgon... ;)

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen och tack för två år av fantastiska recept (särskilt tårtinspirationen)! Själv firar jag sex år som vegan i dagarna. Jag tycker att det är fint att själv välja vad som är viktigt i livet och högtidlighålla det, istället för att hålla på hetsa upp sig för påhittade saker som julafton och sånt.

Anonym sa...

ååh vilken bra blog du har, får jag tipsa om en sak?
haru sett true blood? en tvserie, så bra.
http://www.trueblood.se

själv vegan sen några år. lovely
pussheeej

Jennylusss sa...

Så fint Karin Boye ligger i bakgrunden! Stiligt fotografen!

Viktoria sa...

Grattis! Du missade ju i alla fall inte din bloggs födelsedag - jag har glömt varenda gång!

(Jag lagade förresten en utmärkt vegansk lunch idag.)

gustav sa...

du måste ha världens största kastrull..