söndag 16 augusti 2009

Nordsjöen och chokladcupcake

Jag gillar mina (nåja, till låns) hemtrakter här i Berlin. Det vimlar av veganvänliga ställen här i närheten. Visserligen är hela Berlin tämligen bra för veganer, men Cupcake och YoYo finns bara i en stadsdel... Till veckan kommer det en intervju med en av delägarna på YoYo.


"Fiskburgare" med remouladsås och pommes, YoYo Foodworld i Friedrichshain. 4,99 €


Chokladcupcake på Cupcake i Friedrichshain. 2,5 €

10 kommentarer:

Sven C sa...

Hej Sara,

Var äter man veganvänlig frukost i Berlin om man har ett tidigt fyratimmars tågbyte vid hbf?

Sara Rudenmo sa...

oj, jag vet inte. de flesta veganvänliga caféer öppnar runt 10, jag vet inget som ligger i närheten av hbf. smidigast och billigast är nog att köpa yoghurt, jos, frukt mm på mataffären kaisers på hbf, samt komplettera med bröd från något bageri.

Tiger sa...

Sara, jag ar i New York och ater fab veganmat!

Maria Therés sa...

Åh Friedrichshain! Jag är så jävla avundsjuk.

fröken pony sa...

Hej, tack för en bra och hjälpfull blogg.
Undrar om du vet några veganska cafeér i malmö?

mvh fröken pony

Fido sa...

Sven C: Vet inte hur tidigt du vill ha det men "Supergood" har öppet från 07:00. Inte så farligt långt från stationen heller.

http://www.supergood.com/

mariamosh sa...

Jag älskar Berlin! Men har varken besökt yoyo eller cupcake, det blir ett måste till nästa resa. Fuskburgare (fuskburgare menar jag) med remouladsås låter för gott för att missas.

Mina vegan-i-Berlintips får bli:
- Hans Wurst Vegancafe: trevlig inredning, god mat som t ex seitan-stek med klyftpotatis eller pasta med tofu, samt mycket fina tårtor. Mat kring 11 euro och dessert kanske 3 euro.

- Yellow Sunshine: Vegetarisk snabbmatsrestaurang med massor av veganburgare! Finns t o m en 'Lapland burger' men välj någon godare t ex Mexican-burgaren med ost och nachos. Gott med extra majonnäs till. Minns inte priserna men kring 8 euro för en burgar-meny kanske. Vi åt här VARJE kväll 6 dagar i sträck!

- För en trevlig frukost: ta tunnelbanan till Potzdamer Platz som egentligen bara är ett enda stort businesskvarter med t e x Sony Center och en massa biografer. Här hålls Berlins filmfestival som jag besökt ett antal år. Varje morgon under filmfestivalen tog jag en hummus-bagel och en kopp ört-te på bagel-cafeet på andra våningen i den stora gallerian ett stenkast från Sony Center. Öppnar tidigt eftersom de serverar frukost. Du kan välja mellan en massa olika bagelsorter, min favorit är den med 'Mohn' dvs såna svarta små frön som jag glömt vad de kallas.

De två översta restaurangerna ligger i Kreuzberg-området.

Kan passa på att rekommendera det billiga hotellet Motel One vid Moritzplatz (en hållplats från kända Alexanderplatz). Ett dubbelrum kostade kring 64 euro per natt, alltså kring 320 SEK per person. Värt för den som vill bo lite lyxigare än vandrarhem men ändå spara in på utgifterna.

Anonym sa...

Jag älskar din blogg!! Enda nackdelen är väl att tangentbordet snart tar skada av allt mitt dregglande...

Carolina sa...

Vilken härlig blogg! Och Berlin är verkligen en stad för veganer! Liksom London! I London finns det ett café i Soho med levande föda, allt veganskt. Himmelriket! Organic café tror jag det heter. Och har du inte varit på Monsieur Vuong i Berlin än så har du det kvar! Så ooooootroligt god veganmat!! U-bahn Hackescher Markt eller Alexanderplatz. (Finns en hpl till däremellan som egentligen är närmare men jag minns inte vad den heter...). Deras mangosmoothie... Och ALLA veganrätter är makalösa! Berlin är värt ett besök enbart för denna restaurangs skull!!

Helena Ljunggren sa...

Jösses så god den där fiskburgaren såg ut!

www.helenaljunggren.com