onsdag 9 september 2009

Grönsakslandet fanzine #1

Här hittar du Grönsakslandet #1 - 56 sidor vegansk matkärlek, sojabönor, matrelaterade drömmar, en något udda förfrågan, recept och mycket mer. Läs, läs, läs!

16 kommentarer:

Linda sa...

Grymt bra! Tackar tackar!

malin d(!) sa...

guuu va bra

L sa...

kan man också köpa den i pappersform?
<3

Sara Rudenmo sa...

:D

Vi har bara tyvärr bara nummer 3 kvar i pappersform.

mariamoshi sa...

Har du tips på veganska röror till baguette t ex? Jag tänkte sätta ihop en PDF/papper med nya snygga röror. Lite less på hummus. Tänk så mycket röror det finns ute i världen! Vegansk kyckling-curry borde ju inte vara världssvårt att sno ihop t ex.

malin sa...

grymt! kan ni inte lägga upp tvåan också?

Anonym sa...

Vad äter du för nåt nuförtiden? Själv lagade jag kålsoppa inspirerad av din till middag igår. Billigt och bra! Annars äter jag mest äppelpaj. Ha det gott! /läsare

malin sa...

GRYMT FINT.
har du lärt dig att göra pölsa än?

malin igen sa...

ang röror så kan man göra en rätt sjysst havsröra om man mixar tofu och t ex mjölk och citron, dill och rökarom och tångrom om man vill. och salt och peppar.

Unknown sa...

hej sara!
jag följer din blogg slaviskt. åker till uppsala nästa fredag (25/9), tänkte bjuda en vän på lunch nånstans, vet du några bra veganska ställen man kan luncha på?

mariamosh sa...

Jag är också intresserad av vart vi kan käka veganskt i Uppsala! Anlände just och ska stanna hela helgen.

mariamosh sa...

Café Hugos hade god vegansk banan-chokladpaj och avokadosmörgåsar - gott! Ägaren stod i kassan, mycket servicevänlig och trevlig mot vårt sällskap på fem vuxna och två barn!

Sara Rudenmo sa...

Jag klipper in mitt mailsvar till Karin:

Om du nöjer dig med bara en smörgås hittar du de bästa på Hugos. Hugos ligger på Svartbäcksgatan 21 (på gågatan, bortåt Linneträdgården till). En stor macka kostar 45 kronor och det finns bland annat avokadoröra och hummus som pålägg. Det finns även veganska kalla rätter. De har även sojamjölk om man vill ha varm choklad eller latte till mackan. Om du vill ha riktig mat kan du kolla vad som finns på Ekocafeet (www.ekocafeet.se). De har vegetarisk lunchbuffé och det brukar finnas något veganskt. Kostar runt 80 kr för en lunch. Om du hellre vill äta sushi så finns det bästa veganska sushin på Ichiban vid Stadshuset. Även sushin på Yukikos i Luthagen är bra. http://www.ayakossushi.se/ Även restaurangen i Åhlénshuset kan ha ok vegansk lunch. De har vegetarisk lunchbuffé varje dag med två-tre rätter. Det är inte alltid det finns veganska alternativ, men deras salladsbuffé brukar vara stor och bra.

Mariamosh: Var ni möjligtvis på Hugos vid halvfyratiden idag?

mariamosh sa...

Ja det var vi! Var det du som satt med en dator vid bordet intill?

Idag blev det just lunch på Ekocafeet, de hade en god potatissoppa med bröd, sallad och hummus. 95:- men vårt sällskap betalade.

Sara Rudenmo sa...

Nej, jag satt vid ett bord i rummet innanför. Hade en rutig, färgglad t-shirt på mig.

Emelie sa...

Hej!

Detta är första gången jag läser Grönsakslandet. Väldigt fin och bra tidning. Tack för den! :)