måndag 1 februari 2010

Fruktätaren ger sig till känna

Jag inleder detta decennium med recept på det jag sist förtärde under föregående årtionde. 2009, ett mycket trevligt år rent matmässigt, avslutades med en len, kokossmakande pannacotta garnerad med granatäpple. 2010 inleddes med ett gigantiskt fruktfat. Nu har det här decenniet pågått i en hel månad utan att jag har publicerat något inlägg, men efter morgontidningens deklarerande att svenskar nu äter mer frukt än någonsin känner jag mig träffad. Kanske ville skribenten att jag, en stor fruktätare, skulle ge mig till känna offentligt? Nu sitter jag i alla fall är, med magen stinn av apelsinklyftor (och världens bästa chokladpraliner från världens bästa pralinsyster). Min mamma har ringt och tjatat på mig om att jag ska blogga. Syster Pralin likaså. Inte har det dock hjälpt. Nåväl. 2010 har börjat och pågått en månad. Jag känner på mig att det kommer att bli ett fantastiskt år. Nu är det februari och snart dags för födelsedagskalas. Eftersom jag når den höga åldern 25 ska detta firas på ett aktningsvärt sätt, med smörgåstårta, sju sorters kakor samt tårtor i plural. Jag lovar att jag ska komma igen på ett storslaget sätt efter fjolårets päronfiasko. Till dess får ni hålla ut med fjolårets sista dessert, kokospannacotta.Kokospannacotta med granatäpple 4 portioner
4 dl kokosmjölk
1,25 dl gelésocker multi
3 msk malibu eller vit rom
1 msk citronsaft
2 msk kokos
½ granatäpple

Koka upp kokosmjölken tillsammans med gelésockret. Låt blandningen koka en halv minut. Rör sedan ner malibu och citronsaft. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå i kylen och stelna ett par timmar innan servering. Rosta kokosflingorna i en torr panna och strö dem över pannacottan vid servering tillsammans med granatäpplekärnor.

3 kommentarer:

spellah sa...

hej!
jag tänkte göra din blåbärstårta till ett speciellt tillfälle, men så läste jag om det här päronfiaskot och om gogreen-grädden som inte stelnade; då undrar man ju, ska man våga använda gogreen-grädden i blåbärstårtan? eller ska man leta efter någon annan, isf kan du rekomendera någon som funkar extra bra till tårta??

/spellah

Sara Rudenmo sa...

Använd Soyatoos grädde istället, den stelnar!

Lillsnörpa sa...

Mmmm! Detta måste testas! Tack!