lördag 31 juli 2010

Saker man kan äta i Dalarna


Jag och två vänner har cyklat runt Siljan under ett par dagar. Nästan alla måltider har tillagats på mitt trangiakök. På grund av diverse omständigheter (kraftig hunger, regnväder, ostadig hand på kameran) finns det få bilder från måltiderna.


En middag bestod av tacogryta (1 tetra Salsa mexicana från Go Green + 1 tetra kidneybönor + 1 liten burk majs + lite spiskummin, koriander, salt och chili), mosad avokado, grönsaker och nachos. En annan bestod av klassikern BlåBands bolognese med pasta. Ytterligare en måltid bestod av 1 burk wokbas + 1 paket tofu + 1 paprika samt ris. Däremellan har vi ätit pulversoppa, gräddig böngryta med dill och fänkål, smörgåsar med tartex och grönsaker, nötter och lite annat.


I Rättvik kan man fika på Fricks konditori. Jag hittade äppelknyten och var tvungen att köpa två stycken för att de var så goda.


I Gammelgården i Rättvik finns ett fint sommarkafé med en massa ekologiskt och närproducerat.


Jag åt två sirapskakor.

5 kommentarer:

Iloverecycling.net sa...

Vad trevligt det låter med cykelsemester. Jag är ganska ny att vara helvegan och undrar om du kan dela med dig om vilka pulversoppor som är veganska! Ha det finast!

More Sunshine, Light Breeze sa...

Måste berätta hur glad jag blir av att läsa din blogg! Fina recept och tips så långt ögat når och på något sätt har du lyckats få en trevlig atmosfär o känsla på bloggen din också.. Sen bara en sån sak att det tidigare stod att du studerade till lärare och att du numera är det gör mig också väldigt glad.. inte för att jag har en aning om hur dina utbildningsår varit men att se när drivna människor lyckas gör mig glad! fortsätt fortsätta!

Anna sa...

Jag fikade också på fricks när jag var i rättvik. Det var mycket gott och trevligt. Jag tänkte komma och hälsa på er i nya lägenheten om någon vecka när jag åker söderut. Kram syster

Alma sa...

Hejsan!
Fin läsning och inspirerande blogg!
Kika gärna in på min om du har lust...
Ha en fin dag!
Kram

blandare retro sa...

trevligt :)