måndag 30 augusti 2010

Saker man kan äta i Nyköping?

Hjälp mig, vad kan jag äta i min nya hemstad? Jag har knappt haft tid att se mig omkring, så jag tar tacksamt emot tips :D

7 kommentarer:

Anna sa...

Det finns en indisk restaurang som jag åt på i somras. Den är rätt bra. Annars verkar det skralt.

Johan sa...

Haha, min gamla hemstad. Det finns inte många veg-hak. Dock är ju mitt gamla stammiställe Hellmans väldigt trevlig och de brukar ha bra service.

Kalle sa...

På ett fik/kaffe-te-handel mitt på gågatan (alltså, stora "huvudgatan i centrum") finns det veganpraliner! Eller kanske bara var i singular, men ändå värt. Bra kaffe var det också och enormt te och chokladutbud i butiken.

p-mona sa...

Du kan söka efter vegetariska restauranger - och alla andra också - på nykopingsguiden.se.

Hälsningar, Turistbyrån i Rådhuset på Stora torget. Kom gärna in till oss om du behöver mer info om stan!

denise sa...

Åh, det är dödssvårt. När jag bodde hemma gick jag runt och undrade varför man bara gjorde tofu i smakerna naturell och marinerad. Det var sån glädje att komma till malmö och se hyllmetrarna av jättegod tofu och så mycket sojaost att det blev svårt att välja.
Jag har lyckats nosa upp två sorters sojaost på coop extra och ett bra yogurtutbud på ICA i oppeby(där har de en egen kyldisk).
På hellmans finns det tjejer som kan göra världens bästa sojalatte, sen är de alltid väldigt snälla och fixar ihop mat åt den. Det finns en vegansk morotskaka där som man blir lite besviken på när man sett den mjölk-och-äggiga morotskakan i kakfönstert. Den veganska har nämligen ingen frosting, men den är god ändå.
Akta dig för att äta en vegetarisk wrap på by george-stället. Då får man en plastig tortilla med isbergssallad och känner sig lurad på pengarna.
Sushistället på östra kyrkogatan är finemang, men akta dig för ringvägen.
Berätta om allt du hittar så jag kan hitta något att äta tills jul!

A sa...

Nyköping är inget bra ställe för veganer. Här äter man kött.
Jag är själv nygammal nyköpingsbo efter att ha studerat i uppsala och visst jag kanske är negativ men känns det provinsiellt.

Humlan/Tempo i bryngelstorp har dock till min stora förvåning Veggos burgare.

Julia & Jenny sa...

Hej Sara!

Nyköping är faktiskt inte alls så hopplöst för veganer som vissa verkar ge sken av. Princess är ett konditori med bra vegansk utbud och indiska restaurangen är superbra på kvällstid, dock aldrig testat lunchbuffén. China Supermarket har schyssta sojaprodukter, alger, mm. Det finns ju minst 2 hälsokostbutiker m sojakött, grov tahini, osv. Och på de vanliga matvarukedjorna finns det ett helt vanligt, hyfsat stort, utbud.

Annars tycker vi du ska komma och äta/laga vegankäk med oss på Magasinet (ett nyöppnat deltagarstyrt allaktivitetshus här i stan)! För vägbeskrivning sök på "Periodgången 2, nyköping" på eniros kartor.

Hoppas vi ses! /Julia & Jenny
bergatrollen@live.se

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=269494179947&ref=ts