tisdag 24 april 2007

Sesammorötter

Jag har inget emot kokta eller stuvade morötter, men ibland är det gott med morötter på ett annat sätt. Stekta med sesamfrön tillexempel. Det här tipset fick jag av fanzinevännen Malin för några år sedan. Vårt veganska matfanzine är förresten alldeles snart klart, och kopiering väntar i mitten på maj! Där kan du läsa om den fantastiska sojabönan, vårt besök på en tofufabrik, en intervju med en ko, massa recept samt en hel del annat!



Sesammorötter
2 morötter
2 msk sesamfrön
sesamolja till stekning
salt, svartpeppar

Skala morötterna och skär dem i korta eller långa stavar. Hetta upp lite sesam- eller annan olja i en stekpanna och fräs morötterna några minuter. I med sesamfrön och låt fräsa ett tag till. Salta och peppra en aning. Servera! Om du vill kan du även pressa över lite citron. Det tycker jag är gott.

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Vad gott och ett enkelt sätt att variera morötterna.

Annelie sa...

Tjena! Gjorde dina morötter idag- de blev jättegoda! Hoppas det inte gjorde ngt att jag lånade ditt recept och skrev om det på vår blogg, vegalex.blogspot.com