söndag 11 november 2007

Gryta med plommon och vitkål

Här är en smakrik asiatisk gryta med friterad tofu i. Friterad tofu hittar du i asiatiska livsmedelsaffärer, här i Uppsala finns de i kylen på Kina Li vid Vaksala torg. Om du inte får tag på friterad tofu kan du använda vanlig tofu. Det är även gott att ha i lite riven ingefära.



Asiatisk gryta med tofu och plommon 4 portioner
200 g friterad tofu
1 gul lök
150 g vitkål
5 plommon
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl soja
1,5-2 dl vatten
salt, svartpeppar

Strimla löken och vitkålen och fräs det i lite olja några minuter. Skär tofun i mindre bitar och hacka plommonen fint. I med det med och slå över vatten, soja och hoisinsås. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med en aning salt och svartpeppar. Servera med ris.

1 kommentar:

Agnes och Carl Michael sa...

Vi tyckte att det var ett ljuvligt recept, fem plus! (som vanligt)