Citroncheesecake med passionfrukt
Citroncheesecake med passionfrukt
15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
2 pkt tofuline färskost naturell
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron
3 passionfrukter
1 dl gelesocker multi
1 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.
15 kommentarer:
åh den ser hur smaski ut som helst, måst ja göra till helgen!
DET måste jag bara prova.
mmmmm...aafufnf
Ser jävligt gott och fräscht ut! Kan du inte komma och laga mat hos mig över en vecka? ;)
Bakade den i förrgår - den blev verkligen hur god som helst! :D Tack för receptet!
Åh! jag brukar göra cheesecake med hjälp av tofu, majsstärkelse och agar agar, men det här låter också intressant. hur blev resultatet, då? Kan du jämföra med andra cheesecakes gjorda på tofu?
Vad är gelesocker? Var köper man det? Blir det liknande konsistens som agar-agar?
Nyfiken eftersom kakan ju såg supergod ut!:)
Adde: Jag tycker att den här cheesecaken blir fräschare än med tofu, och dessutom tycker jag att konsistensen är bättre än de tofubaserade cheesecakesen jag har gjort tidigare.
Jessica: Gelesocker köper du i en välsorterad mataffär, du hittar det vid det vanliga sockret.
Ett helt ljuvligt fotografi!
jag har lagat det här receptet ett par gånger nu och det är verkligen fantastiskt gott. tack så mycket sara!
Bakade den här till midsommarafton. Fick dock inte tag på tofuline-osten, körde på en annan och hela kakan blev lite mer... grötig. Den lär dock smaka i alla fall.
Min absoluta favvo. Har gjort den 2 gånger hitills men det blir fler, vill att alla ska få smaka detta ljuvliga!
Den vart super bra impade med den på familjemiddag
den var grym!
trots att jag glömde vaniljsockret.
testa!
Har gjort denna goda cheesecake flera gånger, tack Sara!
Inför helgens påskfest 'lyxade' jag till den lite med passionsfruktscurden från Valentinkakan istället uppepå(http://veganvrak.blogspot.com/2008/02/valentinkaka-med-passionsfruktscurd.html) som är helt galet god! Skippade dock citronskalet i cheesecaken och la till extra vanilj, mmmm...
den här bloggen är så fantastisk!
Skicka en kommentar