tisdag 6 maj 2008

Citroncheesecake med passionfrukt




Citroncheesecake med passionfrukt
15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
2 pkt tofuline färskost naturell
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron

3 passionfrukter
1 dl gelesocker multi
1 dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

15 kommentarer:

Anonym sa...

åh den ser hur smaski ut som helst, måst ja göra till helgen!

Mart sa...

DET måste jag bara prova.

mmmmm...aafufnf

Anonym sa...

Ser jävligt gott och fräscht ut! Kan du inte komma och laga mat hos mig över en vecka? ;)

Anonym sa...

Bakade den i förrgår - den blev verkligen hur god som helst! :D Tack för receptet!

Anonym sa...

Åh! jag brukar göra cheesecake med hjälp av tofu, majsstärkelse och agar agar, men det här låter också intressant. hur blev resultatet, då? Kan du jämföra med andra cheesecakes gjorda på tofu?

Anonym sa...

Vad är gelesocker? Var köper man det? Blir det liknande konsistens som agar-agar?

Nyfiken eftersom kakan ju såg supergod ut!:)

Sara Rudenmo sa...

Adde: Jag tycker att den här cheesecaken blir fräschare än med tofu, och dessutom tycker jag att konsistensen är bättre än de tofubaserade cheesecakesen jag har gjort tidigare.

Jessica: Gelesocker köper du i en välsorterad mataffär, du hittar det vid det vanliga sockret.

fax sa...

Ett helt ljuvligt fotografi!

Anonym sa...

jag har lagat det här receptet ett par gånger nu och det är verkligen fantastiskt gott. tack så mycket sara!

Anonym sa...

Bakade den här till midsommarafton. Fick dock inte tag på tofuline-osten, körde på en annan och hela kakan blev lite mer... grötig. Den lär dock smaka i alla fall.

Anonym sa...

Min absoluta favvo. Har gjort den 2 gånger hitills men det blir fler, vill att alla ska få smaka detta ljuvliga!

Anonym sa...

Den vart super bra impade med den på familjemiddag

Anonym sa...

den var grym!
trots att jag glömde vaniljsockret.

testa!

Kicki sa...

Har gjort denna goda cheesecake flera gånger, tack Sara!
Inför helgens påskfest 'lyxade' jag till den lite med passionsfruktscurden från Valentinkakan istället uppepå(http://veganvrak.blogspot.com/2008/02/valentinkaka-med-passionsfruktscurd.html) som är helt galet god! Skippade dock citronskalet i cheesecaken och la till extra vanilj, mmmm...

Anonym sa...

den här bloggen är så fantastisk!