fredag 10 oktober 2008

Glassupproret avblåst

Det blir inget glassuppror. Den lilla konsumenten HAR makt! Tofulineglassen på Coop Forum kostar nu 17,90 istället för 25,90. Kvinnan på kundtjänst hävdade att det hade blivit något missförstånd i prissättningen, men jag vill hellre tro att priset har sänkts för att jag ringde och klagade. :)

4 kommentarer:

Adde sa...

Wee, konsumentmakt! Kampen fortsätter mot alla andra orättvisor veganer utsätts för.

Sven C sa...

Bra jobbat.

Unknown sa...

Lät det som att kundtjänstpersonen menade att det var fel i hela landet (och kommer att sänkas i hela landet) eller bara i Uppsala?

Det vore toppen med något slags generellt vegannätverk för dialog med Konsum. De borde ju vara de mest veganvänliga butikerna kan man tycka, men så är det ofta inte.

Några saker man kunde driva:
- att alltid ha vissa veganska basvaror i lager (finns bara en veganyogurt i sortimentet är det såklart extra viktigt att den inte tar slut jämfört med om det finns 10 andra att välja på)
- att alltid ha veganska basvaror med lågt pris och dyrare varianter bara som komplement.
- att allt annat lika ta in vegoprodukter utan ägg och mjölk (exempel: veggos burgare istället för de från hälsans kök)
- att informera särskilt om veganprodukter.

Sara Rudenmo sa...

Priset kommer att sänkas på alla Sveriges Coop Forum-butiker, eftersom prissättningen sker centralt och inte ute i de olika butikerna. Man kan ju hoppas att prissänkningen också kommer att ske på Coop Nära, som ju tar hutlösa 27,90 för dem, men jag glömde fråga det när jag ringde kundtjänst.

Veganer i dialog med KF tycker jag låter som en utmärkt idé. Om du har lust kan du ju skriva ihop några förslag och så kan vi göra en namninsamling och skicka iväg till dem.