fredag 19 december 2008

Pepparrotsstuvad grönkål

När man lagar buffé till 130 personer är det alltid lite svårt att uppskatta mängden mat som går åt och vad som blir populärt och inte hos gästerna. En oväntad succé var den stuvade grönkålen med pepparrot.

Stuvad grönkål med pepparrot 4 portioner
5 dl havregrädde
2 msk mjölkfritt margarin
några blad grönkål, rivna i småbitar
1 rödlök, strimlad
salt, svartpeppar
2 msk riven pepparrot

Smält margarinet och lägg sedan i grönkålen och rödlöken. Låt småfräsa några minuter tills grönkålen blir mjuk. Slå över grädden och låt stuvningen sjuda några minuter. Red eventuellt av med lite mjöl eller maizena. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.

1 kommentar:

ida sa...

jag pratar fortfarande om julbordet från förra året, och dina recept är fantastiska. efter ett liv som gris får jag nu bjuda faimljen på ett helt veganskt julbord, och dina recept används flitigt!!