Blomkålssoppa
Ikväll blev det en enkel, men ack så god blomkålssoppa till middag, serverad med vitlöksfrästa kantareller på rostat bröd.
Blomkålssoppa med vita bönor till två hungriga personer
400 g blomkål (ett halvt huvud)
3 dl stora vita bönor (en burk)
1 liten gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
vatten
en skvätt havregrädde
salt, vitpeppar
en nypa riven muskot
Hacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Dela blomkålen i mindre buketter och skär stammen i mindre bitar. Lägg det i kastrullen tillsammans med bönorna och buljongtärningen. Häll på vatten så allt täcks och låt soppan koka i cirka femton minuter tills blomkålen blivit mjuk. Mixa soppan slät och ha i lite havregrädde. Smaka av med salt, vitpeppar och lite riven muskot. Garnera med persilja. Servera gärna med svamptoast eller vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar