söndag 25 februari 2007

Blomkålssoppa

Ikväll blev det en enkel, men ack så god blomkålssoppa till middag, serverad med vitlöksfrästa kantareller på rostat bröd.



Blomkålssoppa med vita bönor till två hungriga personer
400 g blomkål (ett halvt huvud)
3 dl stora vita bönor (en burk)
1 liten gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
vatten
en skvätt havregrädde
salt, vitpeppar
en nypa riven muskot

Hacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Dela blomkålen i mindre buketter och skär stammen i mindre bitar. Lägg det i kastrullen tillsammans med bönorna och buljongtärningen. Häll på vatten så allt täcks och låt soppan koka i cirka femton minuter tills blomkålen blivit mjuk. Mixa soppan slät och ha i lite havregrädde. Smaka av med salt, vitpeppar och lite riven muskot. Garnera med persilja. Servera gärna med svamptoast eller vitlöksbröd.

Inga kommentarer: