söndag 18 februari 2007

Rigabesök

Hej. Jag är tillbaka nu. Har varit i Riga med mina bästisar. Hade nosat upp en vegetarisk hare krishna-restaurang som visade sig vara en verklig besvikelse (borde jag kanske ha anat). Jag läste att Lettland har varit ett rätt kryddfattigt land, med mest dill och kummin som kryddor, och maten på ovanstående restaurang var verkligen smakfattig. Hur man lyckas med att få indisk mat smaklös är verkligen en gåta. På båten till Riga fanns det som jag anade innan inte direkt mycket att äta, tur att jag hade med mig en korv med mexikansk bönröra som fick fungera som middag på ditresan. På hemresan blev det bröd, grönsaker, jos och nötter. Inte särskilt kul, men hyfsat mättande iallafall. Förutom inhemsk sprit köpte jag även med mig lite annat från bland annat den gigantiska marknaden i Riga, bland annat gula russin, choklad med körsbärsbitar i (jag älskar körsbär, köpte även en slags Martini med körsbärssmak. Och så en alkoläsk med riga black balsam och körsbär. Smakade väldigt artificiellt, men det var kul att testa), torkade kumquats och lite nötter och frön. Nu ska vi laga mat. Hejdå.

Bild från Felix.

4 kommentarer:

Anonym sa...

omg jag köpte ocksa torkade kumquats i helgen!! fast i italien. har du smakat dina? mina var sockrade men ända lite bittra inuti, inte supergoda menmen. hittade torkade äpplen ocksa (alltsa inte äppelringar utan saftiga torkade äppelbitar), supermums!

Anonym sa...

jag glömde skicka vykort till dig! köpte men hann inte skicka och sen blev det äckligt i min väska pga någonting spillt. jag skickar en annan gång från en annan plats. mina var också sockrade och lite bittra, men helt ok. de gula russinen jag köpte var dock godare. äppelbitar fanns det också på marknaden, men jag köpte inga.

Anonym sa...

Jag var i Riga i somras. Inte så spännande matland för en vegan. Jag var inte på den där hare krishna-restaurangen, men personalen var otrevlig och kunde ingen engelska så vi gick. Dock hittade jag billigt sojaprotein som jag köpte med mej hem, och en och annan god falafel.

Sanita sa...

Det var länge sedan du var i Riga.. Nu ser situationen på vegankost mycket bättre ut :))