tisdag 5 juni 2007

Ännu en efterrätt...

Jag har ju helt glömt bort att blogga om efterrätten jag, Emil och mina forna fikakompanjoner Nadia och Cilla åt i söndags på vårt knytkalas! Om jag inte hade varit alltför sugen på att hugga in på efterrätten hade jag bemödat mig om att ta en bättre och snyggare bild, men efter att ni har testat detta recept kommer ni förlåta mig för den kassa bilden, det lovar jag!Blåbärsefterrätt med kanderade valnötter 4 portioner
5 dl sojayoghurt
1 vaniljstång
2 dl blåbär
2 dl valnötter
1 dl råsocker

Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter någon timme. Skrapa ur vaniljstången och blanda det med den avrunna yoghurten som nu har blivit tjock och fin. Rosta valnötterna i en torr stekpanna några minuter så de får mer smak. Strö över sockret och låt det smälta. Lägg öer nötterna på en tallrik. Varva yoghurt, blåbär och valnötter i portionsglas. Servera genast.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag provade göra den här idag då en söt flicka skulle komma på besök och jag ju gärna skulle vilja hångla med henne. när hon tog första tuggan i munnen så tändes en glimt i ögat på henne och efter det gick allt precis som det skulle. tack sara !