torsdag 20 november 2008

Snabb och enkel linscurry

Det här är en rätt i den ännu ickeexisterande kategorin mat gjord på typ ingenting under ingen tid alls. Ni känner väl igen den där känslan? Magen vill ha mat, och det fort. I kylskåpet finns ingenting att laga mat på, inte i skafferiet eller frysen heller. Men så registrerar dina ögon den där burken med gula linser i skafferiet och en halvskrumpen paprika längst ner i kylen och potatis finns det ju alltid hemma. Fint, det räcker till dagens rätt.Linscurry med potatis 2 portioner
½ gul lök
1 stor potatis
1 paprika av valfri färg
1 dl gula linser
vatten
1 msk tomatpuré
½ tsk curry
½ tsk spiskummin
lite pressad citron
salt

Skär löken fint och hetta upp lite olja i en kastrull. Skär paprikan i bitar. Fräs paprika, lök, curry och spiskummin några minuter. Skala potatisen och skär den i cm-stora bitar och lägg i kastrullen. Ha i linser och täck med vatten. Om du har en skvätt havremjölk eller kokosmjölk hemma kan du använda det istället. Låt koka cirka 10 minuter tills linserna och potatisen är mjuka. Ha i tomatpuré och rör om. Smaka av med salt och pressad citron. Servera med ris, couscous, pasta eller vad som råkar finnas hemma.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är verkligen bra även för oss som vill bjuda våra veganska vänner på middag! Tack för det! glada hälsningar Daniel

Anonym sa...

hej sara, har du sett det här i unt? http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=12-AV_ID=829368,00.html

Anonym sa...

Nejmen Är det ett skämt? eller varför postar du det här receptet?

Sara Rudenmo sa...

Anonym 2: Du får nog utveckla din kommentar litegrann, jag förstår inte riktigt hur du menar.

Anonym sa...

Tack för receptet! Det här blev kvällsmat plus två jobbluncher åt mig den här veckan, gott och enkelt! Precis den sortens recept som man aldrig kan få för många av!

Paulina sa...

Mycket gott recept! Det kommer att bli en ny favorit hos mig. Jag fixade till grytan ytterligare med finhackad chili, kikärtor och lite garam masala krydda!