onsdag 10 december 2008

Mymlans dotter presenterar julhummus

Jag tycker väldigt mycket om hummus och med lite vilja och rödbetor kan man lätt få den att passa in på det klassiska julbordet. Serveras med fördel på en skiva vörtbröd eller tunt, gott julknäcke.Rödbetshummus
3 dl kokta kikärtor (1 burk)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
1 dl inlagda rödbetor
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
salt, svartpeppar

Mixa alla ingredienser.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mums! Och vilken fin bild sen!

Anonym sa...

du är så kreativ!

Anonym sa...

det ar inte bara gott utan vackert ocksa, men jag lar skippa det i ar, har overskridit min arsranson av hummus med rage under de senaste femton veckorna. men du kan garna fa massor av mattips pa annat fran mellanostern av mig om du vill!

Ida sa...

Vilken fantastiskt fin bild Sara!

Anonym sa...

Hej! Hittade nyss till din blogg. Den ser helt toppen ut! Lätt att orientera sig och fina bilder! Tänkte höra om du vet något vegetariskt recept på ostkaka?

Anonym sa...

Maria: Jag har recept på amerikansk ostkaka, alltså cheesecake. Recept finns i mitt register. Jag har tyvärr ännu inget recept på vanlig svensk ostkaka, men det kommer snart recept på tysk ostkaka, Käsekuchen.

Anonym sa...

Tack sara för ditt snabba svar! Jag är nybliven vegetarian och ser verkligen framemot att få testa alla dina recept! :)

Anonym sa...

Tjoho!
Jag gjorde den rödbetshummusen till ett jolbord som var i söndags och det gick åt som smör i solsken! (tyvärr) Men det var jättekul att alla gillade den så mycket. Du är en klippa på att komma på bra recept!! :D

Anonym sa...

Tror du att den här hummusen skulle passa som tillbehör till en nötfärslimpa (gjord på nötter givetvis)? Egentligen skulle det vara en rödbetssås till, men jag är lite sugen på att testa din julhummus istället istället.

Anna sa...

Vilken fin bild :)