Saffransmarinerade kikärtor till julbordet
Saffransmarinerade kikärtor är en klassiker på mitt julbord, kanske kan det bli det även hos dig?
Saffransmarinerade kikärtor
3 dl kokta kikärtor (1 burk)
2 msk finhackad röd lök
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
0,25 g saffran (½ pkt)
1 tsk socker
salt, svartpeppar
Stöt saffran med socker i en mortel. Finhacka löken och blanda sedan alla ingredienser. Gör gärna kikärtssalladen en dag innan servering, så hinner kikärtorna dra åt sig av smakerna.
7 kommentarer:
Älskade dina juliga sojaköttbullar och ska även testa det här till julen.
Jag måste säga att din sida är en stor inspiration för mig!
Oh, we'll definitely have to try making this. Thanks for sharing the recipe!
Againmist: Tack, det värmer :)
men du det ska jag prova iår :)
Oj vad gott det låter. Blir ju inte sämre av att jag är inne i en period av galet kikärtssug! :) Måste testa!
Detta recept ska jag absolut testa!
Wow, det där ser smarrigt ut, kanske något vi kan få publicera på vår hemsida? På www.kikartor.se försöker vi samla recept baserade på kikärtor.
Skicka en kommentar