tisdag 14 april 2009

Filodegspaj med pesto och grönsaker

Den här filodegspajen serverades kall som förrätt på senaste 2 GRÖNA.Filodegspaj med pesto och grönsaker
250 g filodeg, tinad
1 röd lök
1 liten zucchini
½ röd paprika
½ gul paprika
0,5 dl vegansk pesto
1 pkt tofuline färskost
1,5 dl havregrädde
1 dl pinjenötter
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den tinade filodegen i en pajform. Dela eventuellt stora ark. Skiva löken och skär zucchini och paprika i bitar. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna några minuter så att de får lite färg. Smaka av med salt och peppar. Mixa ost, grädde och pesto. Lägg grönsakerna i ett pajskal och häll över ostblandningen. Strö över pinjenötterna. Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och låt stå i ca 30 minuter. Täck eventuellt över den med aluminiumfolie mot slutet så att pajen inte blir bränd. Servera pajen ljummen eller kall.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vad gott det ser ut och låter! Jag har precis blivit vegan och ska vara det i åtminstone 30 dagar. Det är så spännande! Nu håller jag på och läser veganbloggar till max, vill ha all information och inspiration jag kan få! Skriver lite om det på min blogg också, titta gärna in. Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Måste göra det här receptet en dag, ser jättegott ut.
Vad du är duktig!!

jo..passar på att fråga hur gör man veganmaräng?

Allt gott till dig superduktiga tjej!
Mvh
Cathrine

Katarina sa...

Ser verkligen jättegott ut! Hur tjockt bör man lägga filodegen i formen? Är det bara att rulla ut rullen den kommer i och använda den tjockleken? (Har aldrig gjort paj på filodeg förut)

/Kata