Blåbärspannkakor och fransk kikärtssoppa
Idag var det torsdagsbjudning. Soppa och pannkakor, som sig bör. Det blev en löjligt enkel kikärtssoppa samt syndigt goda pannkakor med blåbär.
Fransk kikärtssoppa
1 gul lök
1 purjolök
3 tomater
3 dl kikärtor
1 l grönsaksbuljong
1 krm koriander
salt, peppar
Hacka lök och purjolök och fräs i olja. Hacka tomaterna och låt dem fräsa med löken några minuter. Tillsätt kikärtorna, koriandern och grönsaksbuljongen. Koka cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blåbärspannkakor
3,5 dl vetemjöl
1 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
(2 tsk vaniljsocker)
2,5 dl oatly vaniljsås (1 pkt)
2,5 dl oatly havregrädde (1 pkt)
3 dl havremjölk
25 g smält margarin
100 g blåbär
(ev. 3 tsk no-egg)
Blanda vetemjöl, sojamjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt äggersättningspulver. Vispa ner grädden, vaniljsåsen och mjölken. Låt vila i kylskåpet cirka 20 minuter. Häll i blåbären strax innan gräddningen. Grädda på medelhög värme. Servera med sirap.
3 kommentarer:
Hej Sara!
Har du hunnit se att du är månadens vinnare av Cyberkocken?
Grattis!
Wow, vad gott det där lätt! Måste göras!
de där blåbärspannkakorna ser goda ut! :)
/vegan
Skicka en kommentar