onsdag 22 november 2006

Linslasagne med zucchini och champinjoner


Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter. Den här lasagnen är särskilt god med färska grönsaker i och marinerade delikatesser överst.

Linslasagne med zucchini och champinjoner 6 portioner

2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
200 g zucchini
1 stor morot
6 champinjoner
2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
2 msk oregano
2 msk basilika
1 msk sirap
salt, peppar

Hacka löken och fräs den i olja. Skiva zucchini och champinjoner och låt det fräsa med löken. Riv moroten och lägg den i pannan. Häll på linser, krossade tomater, sirap och grönsaksbuljong. Låt koka cirka 10 minuter. Smaka av med oregano, basilika, salt och peppar.

Bechamelsås
7,5 dl havremjölk
2 msk mjöl + lite vatten
2 krm muskotnöt
salt, vitpeppar

Koka upp mjölken. Blanda mjölet med lite vatten och rör ut det i mjölken. Ha i muskotnöt, salt och vitpeppar.

1 dl havregrädde
marinerade oliver, vitlöksklyftor, kronärtskockshjärtan, soltorkade tomater från delikatessdisken + lite av marinaden

Varva grönsakssås, bechamelsås och lasagneplattor. Börja med grönsakssås och sluta med grönsakssås + lite bechamelsås + 1 dl havregrädde samt de marinerade grönsakerna. Ringla gärna över lite av oljan som grönsakerna legat i. Grädda 30-40 minuter i 200 grader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sara! Hoppas allt ar bra med dig! Tankte prova den har lasagnen nar jag ska bjuda en kompis som ar vegetarian pa middag. Jag vet inte om et finns samma typ av sirap har, har du nagra forslag pa vad man kan ha ist?
Ska snart inforskaffa mig en ordentlig gryta sa att jag kan lara irlandarna om svensk kola:). Ha det bra, och God Jul i forskott!
Kram Jossan

Anonym sa...

Den var jättegod, tack för receptet !