måndag 5 februari 2007

Årets första semla
Här är bild på när jag sätter i mig den första semlan för iår. Dessa semlor är tämligen enkla att göra. Om du som jag har oturen att behöva sitta hemma och plugga nästan hela (födelse)dagen eller om du av någon anledning inte kan baka dina egna semmelbullar ber du någon i din närhet, tex. din pojkvän, att köpa Pågens semmelbullar. Sedan gröper du ur dem litegrann och blandar inkråmet med riven mandelmassa och en skvätt havregrädde. Lägg det på semlan och ös på med alldeles för löst vispad sojagrädde eftersom du inte orkar vänta längre, den hinner ju ändå sätta sig i kylen tills nästa semla du tänker äta. Sen pudrar du florsocker på locket och sätter i dig semlan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

mums med semlor! tänkte fråga dig, utifall du har nån aning, vet du vad som har hänt med vegan.nu? finns de inte längre eller är de tillfälligt nere, har de bytt adress? hittade så många superbra recept där men har självklart inte skrivit ner dem =( Tack för en superbra blogg!

Anonym sa...

Jag vet inte, jag hoppas de bara är tillfälligt nere. Det är bara idag jag inte kommit in på den adressen.

Anonym sa...

puh att det inte bara är så för mig! trodde min dator var knas och var också påväg in att fråga dig om du visste vad soms tog på ;)..

Anonym sa...

härligt att du använder uttrycket "sätta i sig", när det handlar om sämlor. just precis vad man gör det.

en annan grej jag tänkte på är att det vore intressant att höra lite om dina motiveringar till varför du äter veganskt? och varför gillar du att äta livsmedel som ska efterlikna kött?
nyfiken!