torsdag 1 februari 2007

Sommarlängtan
Jag längtar lite till sommaren. Till att odla tomater, chili och rucola på balkongen (och se till att de inte angrips av elakartade bladlöss eller vad det nu var som förstörde sist), till att grilla tzay-spett och till att äta mormors sommarsallad ute vid havet. Och till att åka till Tyskland. Jag har bestämt att jag ska dit i sommar, om inte tidigare. Och ta med mig massor av mat hem. Pastejer, wienerwürste, spätzle, tortenguss och puddingpulver, samt pflaumenmus till Emil... Jag längtar redan.

2 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

Skoj att du också tar hem saker som tortenguss. Liedle öppnade på Sveavägen och jag gick dit i förhoppning om att såna här specialsaker skulle finnas, men det gjorde det inte till min stora besvikelse. Till vilket ställe i Tyskland åker du?

Anonym sa...

Jag kommer nog antagligen åka till Frankfurt, för att min pojkvän har släktingar där. Eller så åker vi till Berlin. Fast allra helst vill jag åka till södra Tyskland eller Schweiz. Jag har bott ett år nere i Konstanz precis vid Bodensjön, och längtar ibland lite tillbaks. Speciellt till en sopprestaurang som fanns i Konstanz.