måndag 23 april 2007

En undran

Jag undrar bara vilka ni är, ni runt 150 personer per dag som går in och läser min blogg. Är ni veganer, vegetarianer, köttisar eller något annat? Blir ni inspirerade av min blogg? Lagar ni mat efter mina recept? Är det något ni vill se mer av här på bloggen? Hur hittade ni hit? Hur ofta läser ni? Skriv gärna en liten kommentar! Jag svarar gärna på frågor.

55 kommentarer:

Anonym sa...

Lakto-vegetarian, kom hit via vegankrubb.se

En inspirerande och bra blogg tycker jag.

/Henrik

Gitto sa...

Jag är inne flera gånger om dagen. Rabiat köttätare som du redan vet, men med bakgrund som vegetarian (6 år) och vegan (2 år). Jag tycker dina recept är jättebra och inspireras ofta av dem. Men jag ersätter ofta veganprodukterna (typ vegomajo, vegoyoughurt etc) med den riktiga varan eftersom jag ogillar subistitut. :)

Anonym sa...

Jag är här var och varannan dag. Jag är allätare åt det gröna hållet. Har varit vegetarian för länge sen och är nog på väg tillbaka igen. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit. Jag älskar att läsa matbloggar och kokböcker, företrädesvis gröna.

Sanna sa...

Nu kände jag mig träffad (: Jag är vegan och inspireras väldigt mycket av dig och din uppenbara passion för matlagning. Har inte testat ett enda recept tror jag, jag är lite som du (?) som inte riktigt klarar sånt. Men jag inspireras av dina smakkombinationer, kryddningar, och som sagt, ditt engagemang och din fantasi. Jag tittar in här för att dina inlägg gör mig så glad! Bockar och bugar. /Sanna

j sa...

Blir oerhört inspirerad av din blogg! Är köttis, men väljer vegetariskt framför kött. Mormor är vegetarian och hennes linssoppa är bland det godaste jag vet!

Anonym sa...

Jag är vegeterian, jag sitter mest och tycker att du är duktig. Men en gång gjorde jag en av dina linssoppor, den var supergod!

Anonym sa...

jag är vegetarian men har provat på veganlevandet i perioder. diggar verkligen din blogg, följer aldrig recept, men blir däremot mycket inspirerad av alla dina recept!

Anonym sa...

Jag äter grönsaker, fisk, mjölk och ägg men inspireras av dina recept! Alltid lika roligt och uppiggande att läsa dina inlägg, gör det minst en gång per dag. Fick reda på din blogg i nån tråd i ett tasteline-forum för ett tag sen.

Anonym sa...

Jag är lakto-vegetarian men lagar gärna vegansk mat. Har testat några recept och flera ligger på hög för att testas :-) Tycker du skriver en härlig blogg med massor av inspirerande recept!
En liten fråga bara, var hittar du bryggerijäst?
//Elisabeth

Sara Rudenmo sa...

Tack så mycket för all respons! Det värmer verkligen!

Elisabeth: Bryggerijäst hittar du bland annat i hälsokostsaffärer.

Anonym sa...

Vegetarian som tittat in regelbundet sen ungefär två månader tillbaka. Jag lagar aldrig mat efter andras recept :/ brukar mest titta, fundera på vad jag är sugen på, kolla mina köksskåp och sen laga nåt helt annat. Jag har faktiskt ingen aning om hur jag hittade hit första gången men ända sen jag gjorde det har du funnits i min google reader.

:D

Anonym sa...

Jag är vegan sedan ungefär 5 år tillbaka, men har på sistone börjat vackla i min övertygelse och tappat inspirationen. Men tack vare din härliga blogg så har lite av inspirationen kommit tillbaka och jag kommer nog att fortsätta vara vegan ett bra tag till!

Anonym sa...

Jag är vegan och hittade din blogg genom vegan.nu. Är inne nästan varje dag och tycker att du har en väldigt inspirerande blogg. Har provat flera recept och alla har blivit väldigt lyckade och goda. Såg ditt recept på morotsrutor nu och de ska jag prova att baka nån dag nu i veckan. Keep upp the good work!

Anonym sa...

Äter till stor del veganmat, men inte alltid. Läser nog bloggen mest för inspiration, men har lagat ett antal recept som alla har blivit bra.
Tycker "Veckans Husman" är speciellt kul, eftersom man inte hittar mycket liknande någon annanstans.

Mattias Östergren sa...

Hej, jag är vegan och hittade nog hit genom vegankrubb. Recept är inte riktigt min grej, men du är en stor inspirationskälla. =)

För övrigt så är jag väldigt fascinerad över kommentatorer som är "inne på din blogg så-och-så många gånger per tidsenhet"!
Finns det alltså fortfarande folk som inte använder rss-läsare?!?
(Ett tips för er som inte fattar vad jag menar).

Anonym sa...

Hej Sara! Är vegetarian och läser din blogg varje vecka. Förutom lite felaktig svenska enligt mig, t.ex. "Jag och mina två systrar" där du sätter dig själv först (fast detta kanske är en blogg-grej, har märkt det även hos andra?), så gör du en superbra blogg, mycket fina bilder och inspirerande recept! Var köper man rökarom förresten, för det omnämns ganska ofta?

Anonym sa...

Jag ramlade nog också hit från vegankrubb. För en vecka sedan.

Provade linsbiffarna med matvete idag. Blev kanongott.

Sara Rudenmo sa...

Hej anonym! Jag är väl medveten om att jag sätter mig själv framför mina systrar, men i egenskap av storasyster tycker jag att jag har rätt till det. Skämt åsido, jag ser det inte som något allvarligt språkbrott, men som blivande svensklärare borde jag kanske hålla mig i skinnet. Jag kan trösta dig med att jag i andra fall är mer språkkonservativ.

Rökarom hittar du i de flesta välsorterade matbutiker, titta vid hyllan med grillsåser och liknande. Rökaromen heter Liquid Smoke och märket Try Me.

Anonym sa...

Hallojs Sara
Jag tittar med in på din lilla sida säkert ett par gånger per dag. Jag liksom Gitto är "Rabiat köttätare" men tycker det är skoj med omväxling och tvingar därför i min pojkvän regelbundet vegetarisk och vegansk mat. Din sida är klart den mest inspirerande vegansidan på nätet och jag har provlagat en hel rad av dina läckra recept :D
Keep up the good work!

Anonym sa...

Hej! Jag hittade också hit via vegankrubb. Jag är vegetarian sedan många år, men försöker gå över till mer veganskt och inspireras verkligen till det av din blogg! Jag har lagat mat utifrån ett par av dina recept, men framför allt använder jag dem som tips och inspiration. Jag tycker att du verkar vara jättehärlig, man blir väldigt glad av att titta in här! :)

Anonym sa...

Minns inte hur jag hittade hit, men har hängt med ett tag iaf. Gillar verkligen bloggen och läser via Bloglines. Har inte provlagat nåt recept ännu, men det beror på att jag är dålig på att laga mat. :)

Jag äter fortfarande fisk, men slutade med kött i höstas. Skulle gärna äta helt veganskt, håller på och fasar ut även fisk, ägg och mjölkprodukter.

Kristina Eriksson sa...

Jag är inte vego på något sätt men tycker det spännande med vegetariskt o veganmat. Det är liksom många nya smaker och det är ofta lite högre i tak i vegovärlden! Mera gott och mindre pretto om du förstår. Sedan är du himla duktig!!

Nu undrar jag, jag ser att du bor i Uppsala och i studentkorridor!? Jag bodde i Flogsta + Rackarberget för över 20 år sedan och jag ÄLSKADE det.

Evaldsdottir är Anna sa...

jag är köttis. Hittade hit när jag skulle bjuda veganer på middag och sökte efter något som jag inte minns vad.

Har inte lagat efter något av dina recept, men det beror på att jag inte kan laga efter recept. Jag blandar och ger. Men inspireras ofta. Lagar och äter gärna vegetariskt/veganskt och då är du en god inspirationskälla.

izza sa...

Halli hallå! Jag är inne och läser din blogg ofta (jämt)!! Hittade nog hit via Gittos blogg.

Har provat att laga något/några recept, annars brukar jag för det mesta inspireras framför allt.

Jag har varit vegetarian i ett år, men började nyligen äta lite mer kött.

Tycker du är en stor inspirationskälla och som jag skrev när jag länkade dig från min blogg så är du ett levande bevis på att vegansk mat är långtifrån tråkig och enformig!!

Louise sa...

Jag läser din blogg med stort nöje, jag är inte vegan eller vegitarian men äter ändå ofta vegitariskt. Du har inspirerat mig mycket och även fått mig att börja äta tofu, jag trodde inte det var gott men det har du verkligen motbevisat!
Jag hittade nog hit genom Lisa eller Gitto någon gång i vintras.
Och jag läser varje dag!

Anonym sa...

Än en gång, tack för alla kommentarer! Det sporrar mig verkligen till att fortsätta blogga!

Kristina Eriksson: Jag bor i en studentlägenhet på Kantorn. Men jag har bott i Flogsta, fast inte i korridor utan lägenhet. Men innan dess bodde jag i korridor på Studentvägen.

Anonym sa...

Hei Sara! Jeg heter Hilde og bor på vestlandet i Norge. Jeg er 25, og har vært vegan i 9 år. Og bor sammen med mann (fra Umeå) og datteren min på 2 år som også er vegan. Jeg har besøkt siden din veldig ofte i en måned ca., fordi den er inspirerende og bra (kommer inte ihåg hur jag hittade hit, kanske via vegankrubb?).
Har bare ikke fått kommentert noe ennå.
Det siste linsbiff-receptet var bra forresten.

Jeg elsker å lage mat, lese recept og ellers alt om matrelaterte greier.

Jepp. Det var litt om meg.

Anonym sa...

Jag är nästan-vegetarian. Äter i stort sett bara kött om jag är hemma hos någon och blir bjuden. Liksom många andra här lagar jag sällan efter recept, men jag inspireras gärna:-)

Anonym sa...

Hej Sara!

Jag är vegan sen fem år och jag blir jätteinspirerad av det du skriver. När jag får brist på inspiration eller bara vill prova något helt nytt är det här en av platserna jag återvänder till och bläddrar runt i för att hitta förslag och utgångspunkter. Jag följer inte dina recept slaviskt men jag försöker följa grundidén.

Om det är något jag saknar? Det skulle vara mera bakverk kanske, jag har för mig att du skrivit om sånt tidigare på vegan.nu. Kakor och tårtor är något jag sällan experimenterar med själv, där är jag fegare och följer recept som andra knåpat ihop.

Annars kan jag passa på och säga tack för allt du gör, det är verkligen jätteroligt att följa din framfart!

Anonym sa...

jag är en vegetarian som sporadisk slänger in en eller annan fisk ... hittade hit från vegankrubb och fastnade. jag har nog inte följt ngt av dina recept, däremot kommenderat min pojkvän till vad han kan styra ihop för middag med utgångspunkt i recepten här :) dessutom gillar jag dina små språkliga utsvävningar!

Anonym sa...

Är ni veganer, vegetarianer, köttisar eller något annat?
- Vegetarian

Blir ni inspirerade av min blogg?
- Ibland

Lagar ni mat efter mina recept?
- Det har hänt.

Är det något ni vill se mer av här på bloggen?
- Kattbilder

Hur hittade ni hit?
- Det mins jag inte

Hur ofta läser ni?
- Varje dag

Camilla sa...

Jag är inne här dagligen och checkar läget. Du har mycket trevligt innehåll att komma med :) Själv var jag vegetarian i fem år, men började äta kött i somras. Tack för en bra blogg, fortsätt så!

Soffy sa...

Hej!

Jag har inte varit inne på din blogg så jättemycket för jag är ganska ny läsare. Men nu när jag har funnit den kommer jag fortsätta läsa den.

Ikväll tänkte jag prova dina linsbiffar fast använda ris istället för matvete, är så lat, orkar inte handla. Återkommer med rapport om resultat.

Jag är lakto-vegetarian, har varit vegan förut.

Josefine sa...

jag är vegetarian. äter dock fisk ibland. jag blir mycket inspirerad av dina recept, har lagat massor av recept med lite ändringar och så. men jättebra att ha som inspiration. jag vill gärna ha tips på mer lättlagat som inte kräver massor av "konstiga" ingredienser. även om det oftast är lätt att utesluta eller ersätta. jag läser i stort sett varje dag och hittade hit genom någon annan matblogg tror jag.

Anonym sa...

Hej!
Jag läser din blogg varje dag, inspireras ofta och har provat ett par av dina recept. Det är roligt att du ofta lagar lite husmansaktig mat, något jag egentligen aldrig gett mig på under mina tre år som vegetarian. Hm.. det kanske börjar bli dags nu!

Jag tror att jag hamnade här via vegankrubb förresten.

Ha det fint! /Jenny

fax sa...

Vegan! Och av en slump! Jag lagar då och då! Inspiration till max! Mer veganska tantbakelser!

Sara Rudenmo sa...

Åh, tantbakelser, det ska jag snart ta tag i!

Anonym sa...

Hej Sara.

Jag kikar in här lite då och då, det är roligt att du uppdaterar så ofta.
Än har jag inte lagat något exakt efter dina recept, men många gånger blivit inspirerad och gjort något liknande av det jag haft hemma.

Då jag har gått i brödbakartankar en tid kom det ju mycket lägligt med dina brödrecept!
De där havrebaguetterna, hade du recept på dem? Lät gott!

En sak jag funderat på är om du planerar de rätter du ska laga och storhandlar till det, eller lagar du det som faller dig in?

/ Syssling Agnes

Sara Rudenmo sa...

Agnes: Jag kan maila dig baguettreceptet. Ja, vi planerar vad vi ska äta och storhandlar varje vecka, men det finns såklart utrymme till att improvisera ändå. Men oftast följer vi planeringen.

Kinna Jonsson sa...

Jag är också här och låter mig inspireras även om jag är en köttätare. Visst blir det vegetariskt då och då för variation behövs. Under 70-talet kommer jag ihåg att mammas filosofi var lite kött, fisk och vegetariskt varje vecka. Något som jag håller fast vid. Tack för en fin sida!

Anonym sa...

Allätare, men kikar in här titt som tätt för att få lite inspiration då jag bor med ett gäng veganer. Det blir lätt lite pinsamt när man bara kan göra en vegansk rätt. :)

Anonym sa...

Förresten, är det dyrt att äta helt veganskt eller blir det till och med billigare än för oss köttisar?

Anonym sa...

Äter mest vegetarisk förutom fisk en till två gånger / månad. Det är lite svårt för jag har två små barn hemma som äter vegetariskt hemma men inte på förskola och skola. Dina recept är jättebra och goda. Tack så mycket för en rolig och inspirerande blogg som jag länkade vidare till via vegankrubb och nu har som favorit.

Borlotti

Anonym sa...

Det beror på vad man jämför med. Och på vad man lagar såklart. Och om man handlar ekologiskt. Bönor och linser är ju vansinnigt billigt jämfört med kött. Och grönsaker är ju också billigare än kött. Det som kan dra iväg är färdiga produkter och substitut, t.ex färdiga biffar, korvar, pastejer och så vidare. Och vegmjölk, yoghurt, ost osv är dyrare än vanligt. Så jag tror att det kanske jämnar ut sig. Jag har inget riktigt hum om hur dyrt det är med "vanlig mat", men jag och min pojkvän veckohandlar för 300-600 kr per vecka, men det skulle absolut gå att handla billigare.

Sara Rudenmo sa...

Fast då är inte exakt allt förresten mat, utan även kattsand, diskmedel och annat nödvändigt.

Mart sa...

Jag är vegetarian sedan drygt 10 år. Äter mestadels veganskt och har gjort det de senaste fem åren. (Folk tenderar att tycka det är jobbigt att bjuda veganer på middag och därför äter jag då mjölkprodukter).

Jag vet inte hur jag hamnade på din blogg. Kanske via vegan.nu?! Har länkat till veganvrak från min egen blogg i flera månader nu!

Som jag skrivit förut Sara, du är en hejare på både svenska och matlagning! Du gör mig glad!

Kram! En hungrig Mart

Anonym sa...

Jag är vegan, hittade sidan genom vegan.nu och går in på den lite då och då. Tycker det är inspirerande att läsa och har provat några av recepten med övervägande goda resultat. Vad jag vill se mer av i din blogg är att du fortsätter i samma stil som du hittills gjort.

Keep up the good work!

Rickard Blomkvist sa...

Jag är ca 97% vegan med fru och ett barn som är vegetarianer. Jo, din blogg är helt klart inspirerande och jag uppskattar att du postar relativt ofta och har foton på resultaten. Jag läser nästan alltid dina inlägg via feed i google reader och därmed inte på sajten. Hittade den gjorde jag troligtvis genom att googla eller söka på någon svensk bloggaggregator. Det vore bra om du använde fler kategorier/nyckelord (t.ex. dessert,bröd,soppa,ego etc.) och applicerade dem på alla inlägg så att det blir lättare att hitta bland recepten och annat. Annars är jag nöjd :) Tack!

UndergroundCooking sa...

We're vegans from North Carolina and Hisingen, Gothenburg and we f***ing LOVE your shit!

/Underground Cooking Crew

Anonym sa...

Jag har svårt med kategoriseringar, men jag äter allt förutom kött. Hittade hit när jag sökte på något recept på google, minns inte vad det var. HAr nu sparat dig som favorit, mycket bra sida när inspirationen tryter, vilket den ofta gör. Känns som man lagat varenda rätt som finns ju. Tack för god inspiration!!!

lumumma sa...

Jag är här allt som oftast och blir inspirerad! Tycker mycket om vegetariskt, men även fisk och kött. :)

Anonym sa...

Jag är vegetarian och hittade din sida nyligen genom en annan matblogg, jag minns inte vilken. Du är inspirerande och jag gillar alla matbilderna. Följer inte så ofta recept, men får goda idéer här.

natz sa...

jag har varit vegetarian i 6 år, men äter numera fisk och skaldjur. hemma blir det dock bara vegetariskt eftersom pojkvännen är vego. jag har bara testat solrospålägget hittills, men är väldigt sugen på massa andra recept du lagt upp. jag är, som många andra också verkar vara, inte heller så förtjust i att slaviskt följa recept, men tycker det är kul att få ny inspiration från trevliga matsidor som denna :)

Anonym sa...

Jag hittade dig genom min vän Lisa Förare och uppskattar dina billiga, enkla recept eftersom jag är halvvegan och studentpank. Önskar tips om bra ersättningsåordukter för ost och grädde/ctreme fraiche eftersom jag inte tycker om soyatoos trista bismak och inga av sojaostarna jag provat i Sverige har varit goda heller. Så, jag fuskar ofta och äter även fisk ibland på restaurang eller hemma hos folk. Jag är usel på att laga mat och är sjuk, har ont om tid och ork, varför det ständigt fuskas både med veganismen och hälsan. Men kram och tack för att du finns!

Anonym sa...

Vegetarian med tappra försök att hålla mig till vegamkost :) älskar din blogg, upptäckte den för typ två timmar sedan och sitter nu och läser varenda inlägg du skrivit. Känner mig så insprirerad av dina recept, din allmänna intelligens och din passion för mat!