lördag 19 maj 2007

Hurry curry

Efter ett par vegansmörgåsar med enbart färska grönsaker ifrån lunchrestaurangen på skolan längtade jag efter en smörgåsar med goda, krämiga röror. Så för några kvällar sedan slängde jag ihop denna snabba smörgåsröran med curry och sojabitar.



Smörgåsröra med curry och sojabitar
2 dl sojabitar (torrmängd)
curry efter behag
2 dl vegansk majonnäs
1 dl havregrädde
½ grönt syrligt äpple
1 liten gul lök
salt, svartpeppar

Häll kokhett vatten över sojabitarna och låt dem stå några minuter tills de blivit mjuka. Hetta under tiden upp lite olja i en stekpanna. Häll av vattnet från sojabitarna och fräs dem i lite curry (jag hade ½ tsk stark curry) några minuter tills de fått fin färg. Blanda majonnäs och havregrädde i en bunke. Finhacka löken och riv äpplet grovt och lägg det i bunken. Lägg i sojaköttet när det är färdigstekt. Ha i lite mer curry i röran och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2 kommentarer:

Alex sa...

Åh, det här låter absolut som ngt för mig som äter smörgås och curry alltför ofta utan att blanda ihop dem, kalas!

Anonym sa...

åh vad gott!