lördag 12 maj 2007

Restlunch

I torsdags åt vi hämtmat från Sukhothai och vi fick mer ris än vi orkade äta upp. Därför gjorde jag en snabb och enkel rissallad på risresterna till lunch idag.



Kall rissallad med avokado och ärter 2 portioner
4 dl kallt kokt ris
2 dl frysta gröna ärter
1 morot
1 avokado
en bit purjolök
1 msk risvinäger
3 msk kallpressad rapsolja (eller sesamolja om du hellre vill ha det)
några körsbärstomater
salt, svartpeppar

Tina ärtorna. (Eftersom jag inte har någon micro brukar jag bara hälla över hetvatten från vattenkokaren över ärterna.) Riv moroten grovt och strimla purjolöken fint. Blanda grönsakerna med riset. Häll över vinäger och olja och blanda runt. Finhacka avokadon och vänd ner dem i rissalladen och blanda runt försiktigt så att inte avokadon blir alltför mosig. Smaka av med salt och peppar. Halvera eller klyfta körsbärstomaterna och garnera salladen med dem.

Inga kommentarer: