torsdag 3 maj 2007

Sushi once againVi åt sushi till middag idag. En god grej att ha i makrirullar och att ha på nigiri är inlagd paprika. Vi köpte våran på Coops utländska hylla (ok, det finns väl flera, men den med en massa mellanösternsaker) Tretton pix för en stor burk med inlagda paprikafiléer. Klart prisvärt! Smaken är syrlig och fräsch, och det blir minst lika gott som att använda sig av grillad paprika, men inte lika pilligt. Dessutom kan du marinera paprikafiléerna själv i lite risvinäger och riven ingefära. Okej att det inte ser så snyggt ut, men det är gott!Dessa paprikafiléer passar också utmärkt att ha i tacopaj eller annat där du brukar ha paprika i. Perfekt för studentplånboken då färsk paprika kostar närmare sjuttio kronor kilot.

5 kommentarer:

fax sa...

Tacopaj! Så retro! Recept genast, tack!

Och grattis till bloggens berömdheten, och grattis alla kvällstidningsläsare till godare och för världen bättre mat!

Anonym sa...

LaRoc har en del bra grejer faktiskt, ska definitivt spana in tacofiléerna...

Anonym sa...

fax: Det kommer i slutet på nästa vecka!

björn: Ja absolut! Jag gillar de soltorkade oliverna, tror det är samma märke. Eller de brukar iallafall finnas på samma hylla på Coop. Testa dem om du inte redan gjort det!

Seitan Wörshipper sa...

That is wery funny idea to use that paprika-slices to making sushi! I Think I maybe going to try this also.

Anonym sa...

underbart med lite tips på sushi-förändringar. är vegan sedan ett bra tagoch mitt sushi ställe är inte alls bra på att servera vegan sushi, så detta bllir något jag kommer presentera för dem! tack! :)

http://artfromanescapeartist.blogspot.com/