fredag 15 juni 2007

Dementi!

Jag tar tillbaka informationen om mitt sommarlov! Jag åker för tillfället snålskjuts på någon annans internet här i lägenheten. Det är på intet sätt någon stabil internetanslutning, jag halkar titt som tätt halkar ur, men ändå, jag har kontakt med omvärlden! (Just nu åkte jag därför ur, men jag kommer nog snart tillbaka) Tills någon sparkar ut mig från nätverket på riktigt. Bloggen kanske visserligen kommer leva vidare på sparlåga, eftersom jag kommer att jobba en hel del. Men jag måste ju ändå ställa mig och laga mat, och själva bloggandet tar sen inte så särskilt mycket tid. Här kommer det utlovade receptet på kardemummaskorporna jag bjöd på vegomässan, ett skorprecept som på intet sätt är mitt eget, men jag vågar mig ändå på att publicera det här på bloggen. Receptet kommer från klassikern Sju sorters kakor och dessa delikata kardemummaskorpor är verkligen fina nog åt prinsessor!

Prinsessskorpor 180 st
1,5 dl socker
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna, men spar lite mjöl till utbakningen. Finfördela margarinet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta hastigt ihop degen. Trilla 90 små runda bollar och lägg dem på bakplåtsförsedda plåtar. Grädda dem mitt i ugnen i 8 minuter. Dela skorporna med en gaffel medan de är varma och rosta dem sedan i 150 grader tills skorporna känns torra och har fått fin färg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

180 st?? är dom pyttesmå?

Anonym sa...

ja! men man kan ju självklart göra färre och större.

Anonym sa...

Puh, skönt att du ägnar några minuter åt blgogandet ändå.. saknar dina recept annars! :D

Anonym sa...

Provade att baka en halv sats. De blev ju pyttesmå och då lyckades jag ändå inte riktigt få till 45 st. Det var lite pilligt att dela dem med gaffeln, men jag antar att det är sånt som man får öva upp sig på! ;)
Goda blev de iaf!!!