tisdag 10 juni 2008

Mangoälskarens tårta

Jag upptäckte att jag hade en obloggad tårta, färdig med recept och allt. Här kommer den!



Mangotårta
Tårtbotten:
50 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl socker
2,5 dl sojamjölk

Mangomousse:
1,5 mogen mango
1 pkt Soyatoo vispgrädde
socker efter behag

Banankräm:
3 mogna bananer
1 msk vaniljsocker

Garnering:
1,5 mogen mango
1 pkt Soyatoo vispgrädde

Tårtgele:
1 dl gelesocker multi från Dansukker
1-1,5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser till tårtbottnen. Blanda mjölken och margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna i formen, gärna över natten i kylskåpet.

Mixa mangon till moussen. Vispa de tre gräddpaketen och blanda hälften av grädden med den mixade mangon. Ha i lite socker. Ställ in mangomoussen i kylskåpet och låt den stå till sig ett tag. Gör samma sak med vispgrädden. Dela sedan tårtbottnen i tre lager. Mosa bananerna och blanda dem med vaniljsocker. Bred banankrämen på tårtans understa lager. Lägg därefter på ett lager tårtbotten och bre sedan mangomoussen på det. Lägg på det sista tårtlagret bred ett tunt lager grädde överst på tårtan. Skiva mangon och lägg den på tårtan. Spritsa resten av grädden runt tårtan. Koka upp gelesockret med vatten och låt det koka ½-1 minut. Låt gelen svalna något och häll/pensla den över mangon. Låt gärna tårtan stå ett tag i kylen innan servering.

4 kommentarer:

KATTCHING sa...

jag brukar spana in på din blogg lite nu och då och jag måste säga att jag är mäkta imponerad av tårtorna du gör! dom ser sjukt goda ut! ska nog ge mig i kast med å baka nån av dina tårtor nån gång snart...wish me luck!

Anonym sa...

blir du inte tjock av alla tårtor?

Anonym sa...

Kattching: Gör det! Lycka till!Anonym: Nej :)

Anonym sa...

Tycker jättemycket om din blogg och alla recept :veganska kåldomar, tårta från Tyskland..och cheesecaken med passionsfrukt ser underbar ut. ska laga dem en dag. Våfflorna-med havregrädde- gjorde jag häromdagen och de blev så goda. Tack för all din inspiration och att du delar med dig för det är viktigt i kampen för djuren att vi visar att veggiemat är god och härlig mat. Kanske du ger ut en kokbok en dag?
Mvh
Cathrine

ps
Känner du till en tysk kaka som heter Christstollen..tror den heter så.