tisdag 17 juni 2008

Rådhuskonditoriet i Söderhamn

Igår var jag, Anna och Sanna och fikade på Rådhuskonditoriet här hemma i stan. Alltid tidigare har jag fått nöja mig med en kopp kaffe eller en flaska sockerdricka samt några låtar på jukeboxen. Vid besöket igår, nu med nya ägare till konditoriet, fanns det dock veganskt fikabröd! Eller fikabröd och fikabröd, det fanns wienernougatkakor! Jag blev så lycklig så att jag köpte två styckna. Kakorna var väldigt goda och kaffet med, och som sig bör på ett riktigt tantkafé så ingår påtår. Med nyrenoverat bageri är det nu fler mjölk- och äggfria bakverk på gång.Rådhuskonditoriet har intakt 50-talsinredning med fina röda och blå soffor, vackra bord och tapeter. För några år sedan kom det ut en bok, Kondisboken, som handlade om gamla konditorier och Rådhuskonditoriet finns självklart med. Boken går tyvärr inte att få tag på, men den finns att låna på många bibliotek.Som pricken över i:et på detta söta konditori finns det en liten jukebox man får spela hur mycket man vill på, alldeles utan kostnad. Du hittar tyvärr inte så många låtar från 50-talet, men en del 80talsmadonnalåtar har smugit sig in i samlingen tillsammans med låtar från Roxette och Bruce Springsteen.Rådhuskonditoriet ligger på Kyrkogatan 10 (vid Rådhustorget) i Söderhamn. Nu i sommar är det öppet måndag till fredag mellan 7.30 och 19.30 samt lördag mellan 10 och 16.

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvaliteten på bilderna. Min kamera lider fortfarande av sviterna efter nyårsfirandet. Jag ska införskaffa mig en ny inom kort.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Länkar dig i min blogg.
Du får gärna göra detsamma!:)

Anonym sa...

hej, jag ville bara säga att jag tycker att du är helt fantastisk! jättefin sida som jag kommer tillbaka till gång på gång. sluta aldrig att skriva här för vad ska jag då laga för mat?

Emlan sa...

Instämmer med föregående talare. Du är ju bara världens sweetaste! Tack för att du lägger ner tid och energi på att förgylla och inspirera oss hungriga vegosar här ute i landet, fast du inte ens ser oss haha.

Kram från Emelie i Malmö

Anonym sa...

håller med de andra, men vad ska man äta på midsommar då?

/j, malmö