Midsommarsallad med moghrabi, mango och mangold
Moghrabisalladen gjorde succé på midsommar. På grund av vår glupskhet finns det tyvärr inga bildbevis. Moghrabi, alltså stor couscous, hittar du förutom i mellanösternbutiker även på Coops utländska hyllor samt på de vanliga hyllorna där olika gryner och liknande finns.
Moghrabisallad med mango, avokado och mangold
2 dl moghrabi (stor couscous)
2 avokador
1 mango
70 g späd mangold
1 röd paprika
1 röd lök
250 g körsbärstomater
salt
svartpeppar
en skvätt äppelcidervinäger
lite torkad chili
Koka upp moghrabi och vatten och låt det koka tills moghrabin är färdig. Slå sedan av vattnet. Hacka löken fint. Dela på körsbärstomaterna, skär paprikan och avokadon i bitar. Skala och skär mangon i bitar. Mixa en tredjedel av mangon med en skvätt äppelcidervinäger och lite salt, nymalen svartpeppar och lite torkad chili. Blanda sedan alla ingredienser och häll sist över mangodressingen. Vänd runt i salladen och servera. Servera gärna med falafel och mangochutney utrörd i lite sojayoghurt.
4 kommentarer:
Hej Sara! Jag har fått frågan av en kompis om var man kan få tag på vegetabiliskt ystenzym eller sk mjölkkoagulerande enzym till att göra ost? Vet att man kan köpa löpe på apoteket men vegetabiliskt? Jag har inte den blekaste aning. Tänkte att du kanske har koll på sådant.
Det var ingen dålig midsommarmat du hade :) Och vad kul att du blandar frukt i maten. Mums!
Jag har ingen aning faktiskt och hittar inget efter diverse googlingar. Du kanske kan höra med de ostföretag som tillverkar ost av vegetabiliskt löpe?
Värsta bra bloggen! hittade när jag sökte på "Veganmat" på google. Ska spara till favoriter!
Tack ändå! Det verkar svårt att få tag på. Men det var ju ingen dum idé att ev spåra genom tillverkarna av vegost.
Tack för tipset!
Skicka en kommentar