söndag 13 maj 2007

Gräddig vårpasta

Här är ännu en snabb lunchrätt. Pastasåsen gör du under tiden som spagettin kokar. Det är även gott att ha i färsk, grön sparris. Skär den isåfall i mindre bitar och låt den fräsa med löken och ärterna i början.




Gräddig vårpasta med skärbönor och gröna ärter
2 portioner
spagetti för två
100 g skärbönor eller sockerärter
2 dl frysta ärter
det gröna på en knipplök
2 dl havregrädde
1 msk veganparmesan
1 msk finhackad färsk basilika
1 msk finhackad färsk persilja
salt, svartpeppar

Börja med att koka pastan. Strimla löken och strimla skärbönorna på snedden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt löken, skärbönorna/sockerärterna och de gröna ärterna fräsa några minuter utan att det tar färg. Häll över havregrädden och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och lägg i pastan när den nästan är al dente. Låt sedan såsen koka in några minuter. Ha i örterna och veganparmesanen och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut! Var längesen jag åt gröna ärtor, det är nog en ganska underskattad grönsak. Ska genast köpa.
Vad är den veganska parmesanen gjord av?

Sara Rudenmo sa...

Parmesanen är gjord på sojamjöl (72%), olja, salt och aromämnen.

Mart sa...

Välkommen tillbaka. Skönt att du är hemma igen. Det har varit tomt och trist på nätet medan du roat dig kungligt (?) i London!

UndergroundCooking sa...

Åh jag blir så hungrig av att titta på den där bilden. mm... pasta och parmesan...

Anonym sa...

Jag halkade in på den här sidan av en slump när jag letade efter ett recept för att bli av med mina skärbönor men när jag prövat det så måste jag bara lämna en kommentar på sidan för det var så fantastiskt gott. Tack! Nu letar jag efter ett recept för att bli av med min vitkål.