lördag 7 juli 2007

De utlovade chokladmuffinsenHär kommer mitt bästa chokladmuffinsrecept, perfekt som tröstemuffins efter att hyresvärden återigen har höjt hyran eller för den delen vilken anledning som helst, chokladmuffins passar i alla lägen! Bilder kommer så småningom eftersom bilduppladdningen för tillfället krånglar.

Chokladmuffins 8 stora muffins
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Hacka chokladen grovt och blanda i den. Blanda smeten och häll sedan upp i åtta stora muffinsformar. Grädda i i 25 minuter.


Chokladglasyr
100 g mörk choklad
50 g mjölfritt margarin
1,5 dl florsocker

Smält margarinet och chokladen var för sig. Blanda ihop med florsockret. Bred glasyren över muffinsen när de svalnat lite. Ställ muffinsen kallt så att glasyren stelnar snabbare. Ät muffinsen snarast, så fort glasyern stelnar och innan de smälta chokladbitarna i muffinsens inre har hunnit stelna.

6 kommentarer:

izza sa...

Jag har utlyst en biff stroganoff-tävling! Välkommen att deltaga! http://smakrik.blogspot.com/2007/07/biff-stroganoff-tvling.html

Anonym sa...

Underbara, underbara människa. Tack för jättefina recept. Jag är lika gammal (dvs ung) som du o har varit vegan lika länge också. Har alltid lagat mkt mat o testat mig fram till nya recept men på senaste tiden har jag knappt orkat gå till affären. Inte orkat bry mig utan bara slängt ihop nåt för att fylla magen. Jag behövde verkligen den här inspirationen som din blogg ger. Lövly. Här ska lagas mat!

Anonym sa...

åh vegancupcakes!
http://vegancupcakes.wordpress.com/

Anonym sa...

jag vägde allt:

50 g margarin
230g / 3,5dl vetemjöl
20g / 0,5dl sojamjöl
22g / 0,5dl kakao
290g / 3dl socker
17g / 3tsk bakpulver
8g / 2tsk vaniljsocker
260g / 2,5dl sojamjölk
100g choklad

+ glasyren som jag inte vägt ingredientserna till

Anonym sa...

Kan man utelämna glasyren eller förstör man smakupplevelsen då?

Jättefin blogg!

Anonym sa...

Jättebra recept! Jag är själv vegetarian men har veganer i familjen.