söndag 1 mars 2009

Blandade bönor med ruccolapesto

Det finns en del veganska pestosorter ute på marknaden, men det är enkelt att göra pesto själv. Här har jag använt ruccola som bas istället för basilika, samt rostade sojabönor istället för pinjenötter. Bönor av olika slag blandade med pesto är ett gott tillbehör till mycket.



Ruccolapesto med rostade sojabönor
1-2 vitlöksklyftor
3 msk rostade sojabönor
50 g ruccola
0,5 dl kallpressad rapsolja
salt, nymalen svartpeppar

Mixa vitlök och sojabönor fint. Tillsätt ruccola och rapsolja och mixa tills peston blir slät. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Peston håller sig ungefär en vecka i kylen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm vad gott. Det skall vi prova!

Anonym sa...

Många som har fördomar mot veganer tror att man äter bönor hela dagarna, och endast detta. Inte mig emot, bönor is the shit! :D