måndag 23 mars 2009

Importerat från Oslo

Nu är jag tillbaka från Oslo. Jag har ingen uteätningsrapport att avlägga eftersom vi intog de flesta måltider hemma hos Ani. Nästa gång jag åker till Oslo tänker jag dock äta smörgås på Åpent Bakeri. Kaffet var väldigt gott och brödet såg gudomligt ut. Jag hoppas innerligt att de kan göra veganska smörgåsar. Egentligen hade vi tänkt ta en kaffe på Litteraturhuset, men fiket var dessvärre fullt. I vanlig ordning har jag köpt med mig en påse pepparchips hem och denna gång fick även en burk nötpålägg av nutellatyp följa med mig hem. Snart ska här göras tårta!8 kommentarer:

Anonym sa...

Så dom har alltså veganpepparchips i norge? Himla fusk ju.. Råkade av misstag köpa pepparchips i helgen, hann öppna påsen innan jag läste innehållet, idiot som jag var. Hade bråttom i affären när jag köpte dem. Det var köttarom och annat vider i. Bara att sälja vidare till nån köttig kompis.

Anonym sa...

Sälja vidare, är inte det aningens snålt?

Anonym sa...

Det norske salt og pepper potetgullet er ikke vegansk!!!! Inneholder blant annet mysepulver, så det ville jeg holdt meg unna! :)

Tror heller ikke first price sitt sjokoladepålegg er vegansk, det inneholder nok også mysepulver. Jeg har i hvert fall ikke funnet noen sjokoladepålegg i vanlige norske forretninger som er veganske!

Sara Rudenmo sa...

Ojdå. Det måste jag ha missat när jag läste innehållsförteckningarna. Tack för upplysningen!

Sara sa...

Nötpålägget från First Price innehåller inte vasslepulver.

Ingredienser: sukker, vegetabilsk olje, fettredusert kakao, maltodekstrin, hasselnøtt, emulgator (soyaleciton), salt og aroma. Kan inneholde spor av melk.

Todd sa...

Maaruds pepparchips innehåller inte alls mysepulver (vasslepulver, mjölksocker, eller vafan det skulle vara. ;)) I alla fall inte dom jag har hemma. Vet att jag läste då jag först flyttade hit, dubbelkollade nu.

Ms Spider sa...

Oslo vill i alla fall jag gärna höra mer om. Har jobbat mycket i proojekt där och vi kunde knappt hitta vegetarisk mat för de som var vegetarianer. Mycket av maten i affärer innehöll diverse ickevegetariska produkter, eller i alla fall spår av (mjölk till exempel). Vi fick många konstiga blickar när vi jagade vegetariskt...

Ms Spider sa...

PS! Samma produkter tillverkade i olika fabriker kan innhålla olika saker. Så läs varje gång. Men det vet ni väl redan? Exempel: After Eight.