tisdag 30 januari 2007

Blomkålscurry

Jag tycker om blomkål. Det är nästan min favorit bland kålsorterna. Här är ett recept på en enkel blomkålscurry.Blomkålscurry med linser och spenat 5 portioner
2 dl små gröna linser
1 blomkålshuvud
3 potatisar
1 msk riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 msk curry
1 burk kokosmjölk
50 g bladspenat
salt, svartpeppar
ev. 1 dl havregrädde

Koka linserna. Dela blomkålen i små buketter och skär potatisen i småbitar. Hetta upp lite olja och fräs ingefära, spiskummin och curry tillsammans med blomkålen och potatisen i ungefär fem minuter. Häll i kokosmjölk och låt allt puttra på låg värme tills blomkålen blivit mjuk. Om du som jag inte har någon microvågsugn går du över till grannen och gräddar dina poppadums i dennes micro under tiden. Och passar på att klappa kattungarna när du ändå är där. När du sen kommer tillbaka har blomkålen antagligen blivit alldeles perfekt mjuk och kokosmjölken nästan kokat in helt. Häll isåfall i en skvätt havregrädde, de kokta linserna och bladspenaten och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer curry. Servera med basmatiris och gärna poppadums med mango chutney.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så gott! Gjorde den idag men min blev lite annorlunda än din, hade bara rödalinser hemma och ingen spenat...men gott blev det!

Mariamosh sa...

Gott blev det! Fast jag skippade havregrädden och körde ner ungefär dubbla mängden kryddor. Till det hade jag ris och 'istället för kyckling' med Tikka-sås.