onsdag 17 januari 2007

Studentpasta #2

Tomatsås med linser är bra och billig mat såhär innan studiemedlet har hunnit komma. Dessutom går det att variera in i det oändliga. En av mina favoriter är denna med trattkantareller och rödvin.




Tomatsås med linser, trattkantareller och rödvin en rätt stor sats
2 burkar krossade tomater
2-3 dl röda linser
1-1,5 dl torkade trattkantareller, förvällda
1-2 dl rödvin
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk socker
2 lagerblad
salt, svartpeppar
1 msk torkad timjan

Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja tills det blivit mjukt. I med allt annat förutom salt och peppar och låt koka i drygt 20 minuter. Vatten får du hälla i allteftersom såsen kokar in. Om du inte gillar att linserna blir lite mosiga kan du slänga i dem när det är tio minuter kvar på såsen. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta.

Inga kommentarer: