söndag 21 januari 2007

Om helgens eskapader

I helgen har jag varit på klubbverksavslutning i en stuga några mil utanför Uppsala. Alla åt veganskt till middag igår, inte lagat av mig, men väl efter mina recept (nåja, snarare höftningar, men ändå). Tomatsås med linser (men utan rödvin och kantareller, men med morot, oregano och basilika istället) och en enkel bönsallad med rödlök och vinägrett. Roligt!


Det går framåt med mina nyårslöften, jag har både gjort glass och yoghurt, vilket kommer redovisas först i matfanzinet. Matfanzinet går också framåt, första numret kommer handla om sojabönor. Förutom det redan nämnda besöket på tofufabriken kommer det komma allehanda roligheter om sojabönor. Jag har tillexempel pratat med en person som faktiskt heter Böna, och jag hoppas jag får tag i en grisbonde som vill ställa upp på frågor om sojakakor... Beräknad nedkomst för sojaynglingen är som sagt om en månad.

Nu vankas det mat. Emil har gjort rösti och kikärtsbiffar som doftar alldeles ljuvligt. Och marinerade kidneybönor och svampsås på svart trumpetsvamp...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har precis upptäckt din blogg, kanonbra med alla recept. Jag upptäcker mer och mer hur gott det är att äta vegetariskt. Jag undrar hur får jag tag i din tidning?

Anonym sa...

den är inte färdig än, men håll utkik här på bloggen om sisådär en månad. då kan du slänga iväg ett mail eller brev så fixar vi det.

Anonym sa...

Bloggträff?
http://www.vegankrubb.se/?p=83

Vill också ha ett fanzine när det är klart, såklart.