torsdag 25 januari 2007

Ärtsoppa och pannkakor - idag bortbjuden

Idag blev jag bjuden på de här pannkakorna med banan i och med lönnsirap på. Underbart goda! Fast utan grahamsmjöl. Jag fattar inte varför man måste slänga ner 'nyttiga' saker i pannkakor. Pannkakor för mig är ändå som efterrätt efter ärtsoppa eller någonting annat, och efterrätter ska vara lite onyttiga, med fett och socker i mängder. Mums. Och speciellt pannkakor tycker jag bör stekas i mycket margarin så de blir alldeles frasiga i kanten. Nästa vecka är det jag som har bjudning, en matig sallad och så våfflor efter det. Med mycket fett. Mums.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pannkakor är så gott, det blir nog det i kväll. Men hur mycket havremjölk bör man ta i? Olivolja låter som att det kanske tar överhand i smak eller? Du som kan detta med vegetariskt, jag är nybörjare i detta och undrar om mjölken. Jag dricker ju lättmjölk men är nyfiken på havremjölk och sojamjölk. Vad är det för skillnad och hur olika är smakerna? Vad är godast om jag nu kan fråga det. Du får ha överseende med frågvisa jag, kanske ska ta sånt här via mail?

KrakelSpektakel sa...

Desserter är alltid söta, eftersom det är vad desserter är. Extra energi för att fira livet helt enkelt.

Sara Rudenmo sa...

Jag vet inte hur mycket havremjölk som bör has i, men jag tippar på dubbelt så mycket mjölk som mjöl. Det brukar bli lagom. Och angående olivoljan är jag skeptisk mot den, jag skulle hellre ta i rapsolja. Jag brukar sällan dricka vegmjölk som det är, men jag föredrar havremjölk till mina flingor. Eller alprosojas blå sojamjölk. Det finns många märken och sorter på vegmjölk, det är bara att testa sig fram tills man hittar någon man gillar. Jag använder mest havremjölk härhemma, dels för att jag tycker om havresmaken, och dels för att jag tycker det känns bättre att köpa svensk mjölk istället för mjölk där sojabönorna odlats i ett land, och sedan gjorts till mjölk i ett annat land, för att sedan transporteras till ett tredje land. Du får gärna ställa frågor i kommentarerna, det finns säkert andra som undrar över samma saker.